DOLAR 32,6410 0.42%
EURO 34,7658 0.05%
ALTIN 2.500,210,66
BITCOIN 20460571,80%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KAÇAK İNŞAAT İDDİASINA YANIT GELDİ

KAÇAK İNŞAAT İDDİASINA YANIT GELDİ

ABONE OL
20:41 - 29 Ocak 2021 20:41
KAÇAK İNŞAAT İDDİASINA YANIT GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
ÖZEL HABER / İSMAİL BALİ
Neşet Külhancı adlı bir vatandaş Alanya Belediyesi’ne başvurarak, Alanya Yat Limanı karşısındaki bir otelin kaçak kat çıktığını ileri sürdü. Öte yandan otel sahibi Aziz Kaya’dan iddialara yanıt geldi.
İddiasını otelin eski ve yeni fotoğraflarıyla destekleyen Külhancı, “Alanya Yeni Yat Limanı karşısındaki 3 katlı eski otel imar barışında alınan belgeyle yüzde 400 büyüdü. Halen yapılan imar planında günübirlik alanda. Alanya Belediyesi mühürledi ama mühürden sonra 2 kat daha çıktılar. Bina 4 cepheden her yöne 4,5 metre uzadı. Tadilat ruhsatı var, bu ruhsat sadece badana boya, küçük tadilatlar, yani 1 metre kare büyütülemez. Ve imar barışı belgesi bu durumda iptal edilir” dedi. Vatandaşın bu iddiasının ardından Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’nin nasıl bir işlem yapacağı ise merak konusu olurken, bu sabah Alanya Belediyesi’nin oteli mühürlemek için olay yerine gittiği, mühür vurduğu ancak şahsın inşaata devam ettiği ileri sürüldü.
Otel sahibi Aziz Kaya ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İlk etabı 1983 yılında, 2. etabı 1990 yılında yapı ruhsatı alınan yapının 2018 yılında çıkan 3194 sayılı imar kanununun geçici 16. maddesine istinaden yapı kayıt belgesi alınmıştır. Mevcut yapı, yapı kayıt belgesi ile birebir uyumludur. Neşet Külhancı’nın bulunmuş olduğu asılsız ve usulsüz iddialarının sebebi ise, arka cephemizde bulunan kendi yapısının icralık ve mahkemelik olduğunu söyleyip mahkemeden satış izni alabilmek adı altında bizden açıktan 1 milyon TL talep etmiştir. Rüşveti alamayınca fotomontajla gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunmuştur. Kendi binasını bize ederinden fazla bir fiyata satmaya çalışıp haksız kazanç sağlayarak sebepsiz zenginleşme yoluna gitmek istemiştir. Biz de rıza göstermediğimiz için bu şekilde bir iddia ortaya atmıştır. Kamuoyuna duyurulur. Bilgilerinize arz ederim.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.