DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066877-0,41%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA ZİRAAT ODASI’NDAN BŞB’YE TALEP

ALANYA ZİRAAT ODASI’NDAN BŞB’YE TALEP

ABONE OL
15:13 - 4 Mayıs 2021 15:13
ALANYA ZİRAAT ODASI’NDAN BŞB’YE TALEP
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Alanya Belediyesi’nin çiftçilerin ürünlerini alıp halka ücretsiz dağıtma kararının ardından aynı talep için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Üreticiler olarak zor günlerden geçtiklerini dile getiren Göktepe, tam kapanmanın başlaması ve ardından semt pazarlarının kapanmasının üreticileri ciddi zor duruma soktuğunu söyledi. Göktepe, “Tam kapanmanın başladığı günden bu yana semt pazarlarının da kapalı olması ve hava sıcaklığının arttığı bir dönemde muşmula, bütün örtü altındaki ürünlerimiz ile muz üretimi devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile görüşüyoruz ancak hala net bir sonuç yok. Hala semt pazarları kapalı. Bizler de oda olarak çözüm odaklı çalışmalarımızı başlattık. Şu anda risk altında olan ve çok ağır darbe alan hem salatalık hem kabak üretimi çok ciddi düşüş yaşadı. Bu hususta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşmelerimiz doğrultusunda Payallar Belediyesi Düğün Salonu’nda başlayarak sonrasında çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri hem doğu hem de batı bölgesindeki salatalık ve kabak üreten çiftçilerden çiftçi belgesini ibraz etmek kaydıyla 500 kilogram ürün alınacak. Üreticilerden aldıkları ürünleri vatandaşlara dağıtacaklar. Bu hususta Başkan Yücel’e ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederim” dedi.

Aynı talep için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüşmede bulunduklarını açıklayan Göktepe, muşmula ve diğer örtü altı ürünler için üreticilerin ürünlerine talip olmalarını istediklerini aktardı. Göktepe, “Üreticilerimizin ürünlerini tüketici ile buluşturmaları için görüşmeler yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde olumlu sonuçlar gelecektir ama bu yeterli değil. Bu ürünlerin çöpe gitmemesi için haftanın 2-3 gününde semt pazarlarının kontrollü olarak açılması ve her aileden bir kişinin dışarı çıkarak Pazar ihtiyacını karşılaması gerekiyor” diye konuştu.

Üreticilerden çiftçi belgeleriyle dışarı çıktıklarında kolluk kuvvetleri tarafından ceza yazıldığı yönünde kendilerine sorular geldiğini kaydeden Göktepe, “Çiftçi belgesi e-Devlet’te kayıtlı olmadığı ve üreticinin kayıtlı olduğu oda ziraat odası olduğu için isterlerse odamızdan ya da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nden Çiftçi Kayıt Belgesi alabilirler. Tam kapanma döneminde suiistimal yapmamak ve üretim yaptığı bahçeye gidip tarımsal faaliyetlerini yaparak evine dönmek kaydıyla bu belge geçerli. Yanında işçi götürmek isteyenler de bu hususta gerekli tedbirlere uyarak belgesi yılı kapsayan tarih olması kaydıyla herhangi bir sıkıntı yaşamıyor” ifadelerini kullandı. Salatalık ile kabak üreten çiftçiler için bir takvim oluşturduklarını söyleyen Göktepe, mesaj göndererek ürünlerin dağıtım saatlerini belirteceklerini ve üreticilerin parasını peşin alacağını açıkladı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.