DOLAR 32,5593 0.02%
EURO 34,8865 -0.02%
ALTIN 2.431,340,06
BITCOIN 2106910-3,12%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi toplandı

Alanya Belediye Meclisi toplandı

ABONE OL
17:27 - 5 Ekim 2021 17:27
Alanya Belediye Meclisi toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye binasında düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Aydoğan Ali Şahin, CHP Grubu’ndan Erkan Demirci, İYİ Parti Grubu’ndan Can Kamburoğlu ile Bağımsız Meclis Üyesi olarak Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadılar. Belediye meclisinde konuşan Başkan Yücel, konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. Yücel, “Bu yıl 30. kez triatlonu yaptık. Yıl boyunca 65 civarında etkinlik düzenliyoruz. Bunların 15’i uluslararası düzeyde. Pandemiden dolayı birçok etkinlikten geri kalmıştık. Bazı organizasyonları toparlayıp yine yapmaya devam edeceğiz. Bu sene pariatlonun dünya kupası burada yapıldı. Alanya, Türkiye triatlonunun dünyadaki yerini bir kere daha tescilledi. Her zaman her şeyin en iyisine talibiz. Bu ayın 16-17’sinde düzenleyeceğimiz Oceanman yarışları için 24 ülkeden bin 100 sporcu kayıt yaptırdı. Hayvan barınağımızı 20 dönüm daha genişletiyoruz. Alanya Belediyesi ‘En İyi İlçe Belediyesi’ seçildi. Bu ödül Alanya ve halkının. Alanya için üretmeye, insanların huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Yücel’e ödülü Mehmet Babaoğlu tarafından takdim edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki maddelerin görüşülmesi ile devam eden mecliste konuşan İYİ Parti’li Fikret Arık, “Belediyenin sosyal yatırım bütçesinin artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekleşmede başarılı olmanızı temenni ederiz” diye konuştu. Yücel de 2 kat büyük ilçeler bulunmasına rağmen en çok yatırım bütçesine Alanya’nın sahip olduğunu söyledi. Arık’ın mali disiplin açısından kendilerini biraz dinlemeleri ile ilgili sözleri üzerine Yücel, “Alanya’yı merkez ilçeler gibi değerlendirmeyin. Biz merkez mahalleler, köyler ve yaylalara sahibiz. Bir insana 3 kez dokunmak zorundayız. Bu şartlara göre yatırım bütçesi çok iyi değil. Çok çok, çok iyi” ifadelerini kullandı.

CHP’li Nazmi Zavlak ise, araç filosunu neden artırılmadığına değinerek, kiralama maliyetinin 5 yılda hesaplandığında 100 milyon TL’yi bulduğu eleştirisinde bulundu.

Kiralanan araçların yüzde 50’sinin sezonluk olduğunu açıklayan Yücel de, “İş makinesine yoğunluk gösteriyoruz. Belediyenin 570 aracı var. 236 araç bu dönem araç bu dönem içerisinde kazandırıldı. 80 bin liraya aldığımız araçlar şu an 160 bin lira. Büyükşehir meclis üyelerine rica ediyorum. Yatırım bütçesini gelecek mecliste getirsinler ve herkes görsün” dedi.

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam eden mecliste Yılmaz Bağışlar’ın istifa dilekçesi de okundu. Bağışlar’ın görevli olduğu Sosyal Yardımlaşma Komisyonu için CHP Grubu tarafından yerine Hüseyin Yaman önerildi. Yaman’ın komisyonda görevlendirilmesi önerilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.