DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2268902-1,63%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da ‘Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’ düzenlendi

Alanya’da ‘Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’ düzenlendi

ABONE OL
15:51 - 7 Şubat 2022 15:51
Alanya’da ‘Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’ düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenlendi.
Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlere milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından bu kapsamda öğrencilerin ara tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine de katkı sunmak amacıyla 12-14 yaş grubu kız/erkek öğrencilere yönelik 4 (dört) günlük “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenlendi.
Tatil havasında geçen; 12-14 yaş grubu 70 kız ve 60 erkek öğrencinin katıldığı kamp programında sinema etkinliği düzenlenerek Trabzon Maçka’da 11 Ağustos 2017’de, teröristlerle Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül’ün öyküsünü anlatan “Kesişme / İyi ki Varsın Eren” filmi izlendi, Yeni Camii’nde sabah namazı buluşması düzenlendi, Emekli Tarih Öğretmeni Yaşar Balık rehberliğinde Alanya Kalesi gezisi, teleferik ve Olimpik Yüzme Havuzu etkinliği gerçekleştirildi. Kamp programı boyunca Kur’an-ı Kerim, Siyer, Hadis, İslam ve Hayat, afet bilinci dersleri işlendi ve çeşitli kamp oyunları oynandı.
Ayrıca ALKÜ SHMYO İlk ve Acil Yardım Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Enes SARIK tarafından “İlk Yardım ve Afet Bilinci” semineri, ALKÜ Tıbbi Biyokimya AD Başkanı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Hasan Basri Savaş tarafından “Müslümanın Kimlik ve Kişiliği” semineri, Vaiz Fatma Türkben tarafından “Yaratılmışların en değerlisi” konulu sohbet, Din Görevlisi İbrahim Aktürk tarafından örnek sahabeler den “Musab b. Umeyr”, anlatıldı. Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Fatih Arslan, Vaiz Abdurrahman İşbakan ve ilahiyatçı Şüheda Ersin, öğrencileri kampta ziyaret ederek dini, milli ve manevi konularda sohbetler gerçekleştirdiler.
Kampla ilgili düşüncelerini paylaşan öğrenciler, ilk defa böyle bir kampa katıldıklarını, oldukça memnun ve mutlu olduklarını ifade ederek kampı düzenleyen herkese teşekkür ettiler.
“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” hakkında bilgi veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu şu ifadelere yer verdi: “Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 12-14 yaş grubu 70 kız ve 60 erkek öğrencinin katılımıyla “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” gerçekleştirdik. Kamp programımıza desteklerinden dolayı başta Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan olmak üzere, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan’a, Alanya Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı’ya, araç tahsisinde bulunan Mustafa Suvari ve Mehmet Doğan’a ayrıca maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kamp programı düzenlenen veda programıyla sona erdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.