DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20741950,51%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da 102’nci yıl coşkuyla kutlandı

Alanya’da 102’nci yıl coşkuyla kutlandı

ABONE OL
11:53 - 23 Nisan 2022 11:53
Alanya’da 102’nci yıl coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü törenle kutlandı.
Kutlama programı saat 09.00’da Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Anıt önündeki törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, oda, dernek başkanları, siyasiler, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından katılımcılar anıt önünde Alanya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin hazırladığı ‘Kurtuluş Savaşı Kahramanları’ isimli serginin açılışına katıldı.

“ARAŞTIRAN, SORGULAYAN FERTLER OLMALISINIZ”

Tören iskeledeki Şelale Meydanı’nda devam etti. Buradaki törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Parlayüksel İlkokulu Müdürü İbrahim Yıldırım, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin var olma ve yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının en büyük örneklerinden birisi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Ulu ecdadımız bağımsızlık ve milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak kabul ederken, manidar olan 23 Nisan tarihini çocuklara bayram olarak bırakmakla ileri görüşlülüğünü de ortaya koymuştur. Çocuklar sağlıklı, eğitimli, mutlu ve hür bireyler olarak hayata devam etmeniz, araştıran, sorgulayan, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş, içinde yaşadığı çağı okuyup geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan fertler olarak yetişmeniz temel amacımız” dedi. Tören programı şiir, müzik dinletisi, jimnastik grubu gösterisi, halk oyunları gösterisi, ritim grubu gösterileri ile sona erdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.