DOLAR 32,3655 0.11%
EURO 35,1068 -0.14%
ALTIN 2.323,160,19
BITCOIN 22933532,35%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA 4 GÜN HANGİ İŞLETMELER AÇIK?

ALANYA’DA 4 GÜN HANGİ İŞLETMELER AÇIK?

ABONE OL
14:30 - 21 Mayıs 2020 14:30
ALANYA’DA 4 GÜN HANGİ İŞLETMELER AÇIK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

81 İlde Ramazan Bayramı’nda uygulanacak olan dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kısıtlamadan muaf meslek grupları ve çalışanları ve diğer önlemlerle ilgili kararlar aldı. Sokağa çıkma kısıtlaması 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 24, 25, 26 Mayıs tarihlerini kapsıyor. Kısıtlama kuralları il genelinde 22 Mayıs 2020 Cuma saat 24.00’den, 26 Mayıs Salı saat 24.00’e kadarki süreçte geçerli olacak. Alanya’daki marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, yufkacılar ve kuruyemişçilerin açık olacağı saatler ise şu şekilde: “21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs 2020 Cuma günü saat 23.00’e kadar. Kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında. 24-25 ve 26 Mayıs tarihlerinde market, bakkal, manav, kasap, yufkacı ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelli vatandaşlarımız dışındakiler araç kullanmamak şartıyla, ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, yufkacı ve kuruyemişçilere gidebilecekler. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, yufkacı ve kuruyemişçiler evlere servis yapabilecek.”

LOKANTA VE RESTORANLARIN SAATLERİ DEĞİŞTİ

Bayram süresince Alanya’da, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri evlere servis şeklinde satış yapabilecek. Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, bayram süresince 07.00- 22.00 saatleri arasında ve sadece evlere servis şeklinde satış yapabilecek.

İŞTE ALANYA’DA 4 GÜN AÇIK OLACAK İŞYERLERİ

Alanya’daki ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, her bir 50 bin nüfusa bir adet ve şehirlerarası karayolu üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere kura yöntemi ile belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonları ve lastik tamircileri, nüfus kriteri dışında günlük 2 istasyon ve 2 lastik tamircisi daha eklenebilecek, nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacak.

ALANYA HALİ 3 GÜN AÇIK OLACAK

Zirai amaçlı akaryakıt satışı yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri, yağmura bağımlı tarımsal faaliyetler göz önünde bulundurularak Kaymakamlıklar tarafından tespit edilecek ihtiyaca göre kura ile belirlenecek zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. tarımsal üretime ilişkin ürün satışı yapan işletmeler, 23 Mayıs Cumartesi, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri Alanya’da yaş sebze meyve hali de yasak kapsamı dışında tutuldu.

BERBER VE TAKSİLERDE DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde istisna kapsamında sayılan kişiler, açık olacak işletmelerde görev yapanlar olacak. Alanya’da berber güzellik salonu ve kuaförlerin, bayram öncesi yoğunluk ihtimali nedeniyle 09.00- 21.00 olan çalışma saatleri 21- 22 Mayıs günleri için 08.00- 24.00 olarak değiştirildi. Ayrıca Alanya’da hastanelere yakın duraklarda en az üç taksi bulundurulacak.

YASAKTAN MUAF TUTULAN TESİSLER DE AÇIKLANDI

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, içme suyu dolum tesisleri ile Alanya’da içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler, hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletmeler, izin verilmesi şartı ile makarna, un ve unlu mamuller, süt, et, balık üretimi ile gibi temel gıda maddelerinin üretiminin yapıldığı tesisler ve kağıt, kolonya üretimi başta olmak üzere hijyen malzemeleri ile bu malzemelerin üretimi için ihtiyaç duyulacak hammaddelerin üretiminin yapıldığı tesisler de kısıtlamadan muaf tutuldu. Alanya’daki yurt içi ve dışı taşımacılık ve lojistiğini yapan firmalar, oteller ve konaklama yerleri, gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri, çalışanları inşaat/ maden alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler, gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları, daha önceden sözleşmeye/taahhüde bağlanmış ve belirlenen süre içerisinde yetiştirilmesi gereken ihracata konu mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iş yerleri ve tesisler yasak süresince açık olabilecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.