DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22767490,66%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA 8 MART İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

ALANYA’DA 8 MART İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

ABONE OL
14:13 - 4 Mart 2021 14:13
ALANYA’DA 8 MART İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

8 Mart Dünya Kadınlar günü Alanya Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenecek programla anılacak.  08 Mart Pazartesi günü 11:30’da Atatürk anıtında düzenlenecek program Alanyalı kadınları bir araya getirecek. Programa ilişkin hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kentte yaşayan kadınları pandemi kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilecek etkinliğe katılmaya ve haklarına sahip çıkmaya davet etti.

Dünyanın her noktasında kadın sorunlarının çoğunluğunun benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olamadığına vurgu yaptı. Kadınların iş yaşamı, sosyal hayat ve aile içinde hak ettiği değere ulaşamadığını belirten Özcan Ülkemizde kadınların yönetimlerde sınırlı sayılarla yer alabildiğine işaret etti.  Özcan  “Halen kadınların, emekleri, bedenleri, kimlikleri üzerinde erkek egemen zihniyetler belirleyici olmakla beraber, toplumun her alanında kadınlar ayrımcılığa, haksızlığa ve şiddete maruz kalmaktadır. Buna aile içinden başlayarak, toplumun her alanında var olan cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyet eşitsizliğine yol açan politikalar neden olmaktadır. Özellikle kadınların haklarının bilincinde olmaları ve haklarına sahip çıkmalarını temenni ediyor, toplumun tüm kesimlerini kadın hakları konusunda duyarlı olmaya, her türlü kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Anma programı

11:30 Atatürk Anıtı’nda toplanma

12:00:Çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı, ortak basın açıklaması, dileklerin dilek ağacına asılması, resim sergisinin gezilmesi

14:00 Anadolu’dan Kadın Hikayeleri sergisi –Kızılkule (Alanya Belediyesi)

 

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan 08 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin düzenlediği Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Tarama Çalıştayı’na katılacak. 04–06 Mart günleri online olarak düzenlenecek programda Özcan, 05 Mart Cuma Günü 15:30’ da başlayacak oturumda “Kadın Dostu Kentler ve Kadın Meclisleri” konulu sunum yapacak. 3 gün sürecek program Türkiye Kent Konseyleri Birliği YOUTUBE hesabından canlı yayınlanacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.