DOLAR 32,4092 0.26%
EURO 35,3430 0.14%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22912792,20%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel program

Alanya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel program

ABONE OL
14:28 - 7 Mart 2022 14:28
Alanya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel program
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da kapsamlı bir programla kutlayacak. Etkinlikler, 8 Mart Salı günü (yarın) saat 14.00’te Kızılkule’de “Kadının Ayak İzi” başlıklı sergiyle başlayacak. Program, Kızılkule yanındaki tarihi sarnıçta açılacak “Dünya Kadınları Resim Sergisi” ve “İstanbul Girls Orchestrası” konseriyle devam edecek.
Alanya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler düzenleyecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda tarihi Kızılkule’de düzenlenecek sergi, Kulenin giriş katında açılacak. “Kadının Ayak İzi” başlıklı sergide, kulenin her bir gözünde başka bir konu ele alınacak. Kadın teması işlenmiş PTT pulları, YKB (Yapı Kredi) para koleksiyonundaki kadın figürlü paralar, Hayri Şen – Pul Koleksiyonu, Çini-Seramik yapımı, Keçe Çiçekler ve Selçuklu, Keçe Pazırık Kurganı, Kilim Sergisi ve İpek Sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

DÜNYA KADINLARI “HAYAT BAYRAM OLSA” DİYECEK

Düzenlenen programa Alanya’da yaşayan dünya kadınları da dahil edildi. Kızılkule yanındaki tarihi sarnıçta yerleşik yabancılar için bir sergi düzenleyen Alanya Belediyesi, “Dünya Kadınları Resim Sergisi” adı altında tüm dünya kadınlarını 8 Mart’ta buluşturacak.

Saat 15.00’te açılışı yapılacak sergiye 15 sanatçı katılacak. Ayrıca etkinliğe farklı ülkelerden yöresel kıyafetleri ile katılan kadınlar, ülke bayrakları ile sahneye çıkarak orkestra eşliğinde “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyleyecekler.

İSTANBUL GIRLS ORCHESTRA’SINDAN KONSER

Türkiye’de ilk defa 9 kadın müzisyenin bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul Girls Orchestra’sı da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kızılkule yanındaki alanda sahne alacak. Saat 15.30’da başlayacak konser ücretsiz olacak.

İki vokalist, yedi enstrümanistin oluşturduğu İstanbul Girls Orchestra grubu, beğenilen şarkılarını müzikseverlerle buluşturacak. Tamamı kadın müzisyenlerden oluşan grup, yerli ve yabancı şarkıları kanun, darbuka, klarnet, keman gibi sazlarla alaturka tarzında dünya kadınları için seslendirecek.

BAŞKAN YÜCEL: “BU ÖZEL GÜNDE BULUŞALIM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenecek programa yerli yabancı Alanya’da yaşayan herkesi davet etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kapsamlı bir program hazırladıklarını belirten Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Sergilerimiz, konser, dünya kadınlarının buluşma etkinliği başta olmak üzere bir dizi nezih programla bu farkındalık gününü hep birlikte kutlayacağız. Sergilerimiz, hayatın her alanına dokunmuş, yaşadığı tarihe iz bırakmış, Anadolu ve dünya kadınının sosyal yaşamdaki rolünü hatırlatıyor. Programımızın tamamı ücretsizdir; tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu özel günü hep birlikte kutlayalım” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.