DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9923 -0.27%
ALTIN 2.324,190,22
BITCOIN 22727680,00%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA AVOKADOLU FOTOĞRAF YARIŞMASI

ALANYA’DA AVOKADOLU FOTOĞRAF YARIŞMASI

ABONE OL
10:00 - 20 Mart 2021 10:00
ALANYA’DA AVOKADOLU FOTOĞRAF YARIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Ulusal çapta yemek temalı ilk fotoğraf yarışması olan Alanya Avokadolu Lezzetler Fotoğraf Yarışması’na ilgi giderek büyüyor. Başvuru tarihinin 1 Nisan’da son bulacağı yarışma ile ilgili konuşan Erdoğmuş, “Yurt dışından bile başvuru var. Bilmediğimiz tarifler de ortaya çıkıyor” dedi.

Alanya Belediyesi, Alanya Avokadosu’nun mutfaklarda kullanım alanını genişletmek, yörenin tropikal ürünlerini tanıtmak ve fotoğraf sanatına destek vermek amacıyla “Alanya Avokadolu Lezzetler Fotoğraf Yarışması’’ düzenliyor. Ulusal çapta ‘Alanya Avokadosu’ konsepti ile düzenlenen ve “Yemek Temalı’’ ilk fotoğraf yarışması olan  “Alanya Avokadolu Lezzetler Fotoğraf Yarışması’’nda, ana malzemelerinden biri avokado olacak şekilde oluşturulan tarifle hazırlanan avokadolu lezzetlere ait fotoğraflar, estetik ve yaratıcılıkları açısından değerlendirmeye alınacak. Başvuru tarihi 1 Nisan’da son bulacak yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, yarışmaya ilgiden bahsetti.

YURT DIŞINDAN BİLE BAŞVURU VAR

Erdoğmuş, “Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Avokadolu Lezzetler Fotoğraf yarışması, son hızıyla devam ediyor. Online bir yarışma. Pandemi koşulları nedeniyle Alanya Belediyesi’nin web sayfasında açtığınız bir linkte her kişi maksimum 3 fotoğraf ve 3 tarifle beraber başvurabiliyor. Yaklaşık 1 buçuk ay süre verildi. 1 Nisan’da başvurularımız sonlanacak. Alanya avokadosu ile yapılmış bir tarif ve bunun çekilmiş bir fotoğrafıyla beraber başvuruları alıyoruz. Çok fazla başvurumuz var. Alanya ve Alanya dışındaki şehirlerimizden ve hatta yurt dışından. Bilmediğimiz çok fazla tarif var. Ve bu da bizim çok hoşuma gidiyor. Aslında bu bir tarif yarışması değil, bir fotoğraf yarışması ama biz bu bağlamda da fotoğraflarını aldığımız ürünlerinde tariflerine de ulaşmak istedik. Çünkü ayrıca tarifle ilgili de bir projemiz devam ediyor. Bu bizim için ayrıca bir envanter oluşturdu.

‘YÜZLERCE BAŞVURU VAR’

Yüzlerce başvuru var. Alanya’da çok ünlü isimler tarafından fotoğrafçılık konusunda uzman olan kişiler tarafından başkan beyin katılımı ile bir jüri oluşturuldu. Değerlendirme sonucunda da ilk 1-2-3 seçilecek. Mutfak Mirası Alanya’nın ödülü seçilecek ve sergilenmeye değer bulunan 25 tane de fotoğrafımız yine seçilmiş olacak. Her birinin de ayrı ayrı para ödülleri var. Beklediğimizden çok fazla ilgi var yarışmaya. Bu bizi çok sevindiriyor. Çünkü Alanya’ya ait tariflerin çoğalmasına da neden olacak” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.