DOLAR 32,5264 -0.08%
EURO 34,8050 -0.19%
ALTIN 2.430,690,04
BITCOIN 2102705-3,25%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Çanakkale Zaferi için duygusal kutlama

Alanya’da Çanakkale Zaferi için duygusal kutlama

ABONE OL
12:01 - 18 Mart 2022 12:01
Alanya’da Çanakkale Zaferi için duygusal kutlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da  Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu öğretmenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı dolayısıyla yaptıkları etkinlikte dönemin asker kıyafetleri giyerek öğrencilere Çanakkale kahramanlarının zafer öykülerini anlattılar. Öğle yemeği olarak savaşta dağıtılan son yemek olan üzüm hoşafı ve bulgur çorbası dağıtılan etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Alanya Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu’nda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında okul öğretmenleri ve stajyer öğretmenler, dönemin asker kıyafetlerini giyerek sınıfa girdi ve derste öğrencilere Çanakkale kahramanlarının zafer öykülerini anlattı. Dersin ardından öğrencilere öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı’nda askerlere dağıtılan yemek menüsü olan üzüm hoşafı ve bulgur çorbası ikram edildi.

Okul Müdürü Fatma Ayan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve zafere ulaşmak için verilen mücadeleyi yaşayarak anlatmak istediklerini söyledi. Çocukların bu etkinlikle yaşanan ortamı daha iyi kavradığını ve etkilendiklerini belirten Ayan, “Çocuklarımızın Çanakkale Zaferi’ni yaşayarak öğrenmeleri için öğretmenlerimiz Çanakkale’deki askerlerin kıyafetlerini giyerek o şekilde okulda geldiler. Çocuklara güzel bir gösteri yaptılar. Çocuklarımız bunun peşine bir rap gösterisi yaptı. Çanakkale’nin son yemeği olan üzüm hoşafı ve bulgur çorbası yemeğini ikram ederek o anı yaşamalarını istedik. Öğretmenlerimiz Çanakkale’de yaşanan olayları öğrencilerine anlattılar, öğrenciler çeşitli örneklerle konuyu kavradılar” dedi.

Etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşan okulun 4. sınıf öğrencisi Ayaz Düzel, güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek “Bizim okulumuzda bu tarz etkinlikler yapılıyor. Ben de çok seviyorum. Bunları görmek, böyle bir ortamda büyümeyi çok seviyorum” dedi. Yine 4. Sınıf öğrencisi Öykü Özyaşar ise “Çanakkale’de nasıl şeyler olduğunu, şehitlerimizin bizim için neler verdiğini daha iyi anladık” diye konuştu.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.