DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
ALTIN 2.507,390,94
BITCOIN 20967161,91%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Cuma Pazarı’nı su bastı I Bölge sakinleri tepkili

Alanya’da Cuma Pazarı’nı su bastı I Bölge sakinleri tepkili

ABONE OL
12:55 - 7 Ekim 2022 12:55
Alanya’da Cuma Pazarı’nı su bastı I Bölge sakinleri tepkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER:YASEMİN KAYA 

Alanya’da beklenen yağışlı hava sabah erken saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Bir anda başlayan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Cuma Pazarı’nı su bastı. Cuma Pazarı’nda devam eden projeye tepki gösteren bölge esnafı ise, ” İş yapamıyoruz. Bizim zararımızı kim karşılayacak?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Alanya Belediyesi’nin “Mega Proje” sloganıyla yola çıktığı ve Cuma Pazarı’nda devam eden proje, bölge esnafını tedirgin ediyor. Projenin istenilen seviyede ilerlemediğini ileri süren esnaf, bugün sabah saatlerinde yaşanan yağış sonrası Cuma Pazarı’nı su basınca isyan etti. Yaşanan duruma tepki gösteren bölge esnafı ” Bu bölgeyi sürekli su basıyor. Esnaf mağdur oluyor. Bu hızla bu proje vaat edilen sürede bitmez. Bu proje ne zaman bitecek? iş yapamıyoruz. Bizim zararımızı kim karşılayacak? projenin ne zaman biteceği konusunda Alanya Belediyesi’nden yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

MEGA PROJENİN DETAYLARI

Alanya Belediyesi’nin Mega projesi yarı açık olarak yol kotunun altında tasarlanan pazar alanın altı (yani bodrum katı) kapalı otopark, onun üstü ise ticari ve sosyal alanlardan oluşacak. Yine pazarın kurulduğu yarı açık alan da pazar harici günlerde otopark olarak kullanılacak. Bu projede, son derece sıkışık olan Cuma Pazarı bölgesine nefes aldıracak bir tasarım olması amaçlandı. Bu anlamda doğal hava akışına izin verecek yapısal özellikler ve tasarım yaklaşımıyla da mikroklimatik etki sağlanmış olup konforlu ve işlevsel bir pazar yeri düşünüldü. Alanın ticari değeri düşünüldüğünde ise kuzeydoğu yoğunluğu artan dükkan çözümlemeleri alanın gayrimenkul değerini arttırırken aynı zamanda alana mekânsal bir zenginlik kazandıracak.

Düğün salonunun düğün törenlerinin haricinde de kullanılabilmesi, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasına uygun çok amaçlı planlandı. Salon düğün, nişan törenlerinin yanı sıra bayramlaşma, geleneklerin yaşatılması, tüm organizasyonlarda vatandaşların kullanabilmesi için tasarlandı. Alanya merkezde yeni bir mekan olmayı hedefleyen fonksiyonel çözümleri ile insanların konforlu alış-veriş yapabileceği, güzel vakit geçirebileceği bir merkez olarak kurgulandı.

DEV PROJEYE İLK KAZMA 28 EKİM 2021’DE VURULDU

Öte yandan, Alanya’nın çevresinin değiştirilmesi hedeflendiği projeye ilk kazma 28 Ekim 2021’de vurulmuştu. Başkan Yücel, 60 milyon TL’lik projenin 2 yıl içerisinde bitirilmesini hedeflediklerini belirtmişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.