DOLAR 32,7815 0.6%
EURO 35,4862 0.49%
ALTIN 2.503,960,80
BITCOIN 20173340,23%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DA EKONOMİK DESTEKLER BAŞLIYOR

ALANYA’DA DA EKONOMİK DESTEKLER BAŞLIYOR

ABONE OL
09:18 - 11 Mayıs 2021 09:18
ALANYA’DA DA EKONOMİK DESTEKLER BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da binlerce nakdi destek ücreti ve evde bakım maaşı alan vatandaşlara bayram öncesi müjdesi geldi. Ramazan Bayramı öncesi nakdi destek ücreti ve evde bakım maaşı ödemeleri gerçekleştirilmiş olacak.

Vatandaşa Ramazan Bayramı öncesi müjdeyi Bakanlar Vedat Bilgin ve Derya Yanık verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, nakdi ücret desteği ödemelerinin yapıldığını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce gerçekleştirileceğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yazılı açıklamasında, nakdi destek ödemelerinin banka hesapları üzerinden gerçekleştirildiğini, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan kişilerin ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Sosyal hizmet modellerini kurgularken her alanda aile birliğini öncelediklerini söyleyen Yanık, evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşları da desteklediklerini belirtti.

‘EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMELERİNİ BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Mayıs ayı evde bakım yardımı ödemelerinin Ramazan Bayramı’na denk geldiğini kaydeden Bakan Yanık, bayram öncesi ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla ödeme tarihinin öne çekildiğini söyledi. Bakan Yanık, “Evde Bakım Yardımı ödemelerini bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.

536 BİN VATANDAŞ FAYDALANACAK
Evde bakım yardımından 536 bin vatandaşımız yararlanacak Evde bakım yardımından 536 bin engelli vatandaşın faydalanacağını vurgulayan Bakan Yanık, bu kapsamda Mayıs ayında 888,5 milyon TL ödeme yapılacağını söyledi. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bakan Yanık, “Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler haftasının ‘Erişebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam’ için vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.