DOLAR 32,3840 0.16%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22790841,35%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DAİRE FİYATLARI EL YAKIYOR

ALANYA’DA DAİRE FİYATLARI EL YAKIYOR

ABONE OL
14:11 - 15 Mart 2021 14:11
ALANYA’DA DAİRE FİYATLARI EL YAKIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da daire fiyatları el yakıyor. Alanya İcra Dairesi’nin 24 Mayıs’ta gerçekleştireceği bir daire satışı, Alanya’daki daire fiyatlarının geldiği noktayı gözler önüne serdi. Tosmur Mahallesi’nde, 2+1, 95 metrekarelik, en az 8 yaşındaki dairenin fiyatının 640 bin TL olduğu açıklandı.

İşte o ilanın detayları…

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : TAPU KAYDI: Antalya İli, Alanya İlçesi, Tosmur Mahallesi’nde, 3.578,90m² yüzölçümlü, arsa vasıflı, 190 ada 1 parsel sayılı ana taşınmaz üzerindeki 7/340 arsa paylı A-2 Blok, 2. kat 5 numaralı mesken vasıflı taşınmaz. İMAR DURUMU: Taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kapsamında; ayrık nizam, Emsal: 0.90, Hmax = 15.50 komple ticaret taraması olan imar adası sınırları içerisinde bulunduğu öğrenilmiştir. Parsel içerisinde yapılaşma tamamlanmış durumdadır. FİİLİ DURUMU: Mesken nitelikli bağımsız bölümün bulunduğu parsel; Antalya İli, Alanya ilçesi, Tosmur Mahallesi’nde, güneyi komşu parsel diğer cepheleri yol ile çevrilidir. Taşınmaza ulaşım özel araçlar ve toplu taşıma araçları ile sağlanabilmektedir. Taşınmazın yakın çevresinde benzer katlı eski ve yeni apartmanlar bulunmaktadır. Bölgenin kamu hizmetlerinden istifadesi tamdır. Taşınmazın çevresi konut+turizm fonksiyonlu gelişmektedir. Bölge genel olarak orta ve üst gelir grubunun ikamet ettiği bir bölgedir. Taşınmaz konum olarak D-400 Karayoluna sıfır konumda, denize yaklaşık 400 Mt., Gazipaşa Havalimanına yaklaşık 34,00 Km, Antalya Havalimanına yaklaşık 118,00 km. mesafededir. Parsel üzerinde 2 blok ve sosyal alanlardan oluşan, bodrum kat + zemin + 7 katlı, şıngıl çatılı, açık yüzme havuzlu, etrafı güvenlik duvarı ile çevrili, açık otoparklı güvenlik ve kapıcısı olan, Bergüzar Hanım Apartmanı isimli A ve B bloktan oluşan site mevcuttur. 5 numaralı bağımsız bölüm Parselin güney kısmında bulunan A-2. Blok(B blok) 6 numaralı blok 2.katındadır. Söz konusu bağımsız bölümün bulunduğu bina betonarme iskelet taşıyıcı sistemli, +15 yıllık yıpranmalıdır. Kıymet takdirine konu A-2 Blok 2. kat 5 numaralı bağımsız bölüm batı cepheli olup, halihazırda eşyalı ve mesken olarak kullanılmakta olduğu, Taşınmaz projesine göre ve yerinde 2 yatak odası(1 oda ebeveyn banyolu), açık mutfaklı salon, wc-banyo, antre ve 1 balkon olarak düzenlenmiş olup 68,44 m2 kapalı, 26,70 m2 açık kullanım alanı olmak üzere toplamda 95,14 m² kullanım alanlıdır. Mesken giriş kapısı çelik ve iç kapılar panel kapılıdır, salon ve oda zeminleri laminant kaplı, diğer tüm zeminleri seramik kaplı, tavanları kartonpiyer uygulamalı, pvc doğramalı, sıvalı boyalı, balkon kısmı pvc doğrama ile kapatılmış, yeni imalatlardan oluşan bakımlı bir meskendir.DEĞERİ: A-2 Blok, 2. kat 5 numaralı MESKEN vasıflı taşınmazın değeri640.000,00-TL dir.
Kıymeti 640.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Beyan 11/03/2014 tarihli rapora göre vaziyet planında blok hatası vardır
1. Satış Günü 24/05/2021 günü 15:15 – 15:20 arası
2. Satış Günü 18/06/2021 günü 15:15 – 15:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu – Alanya Adalet Sarayı Kat: B2 ALANYA / ANTALYA
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/744 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/03/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.