DOLAR 32,4297 0.16%
EURO 35,6373 0.53%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN 22961162,48%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA ‘DEMİR ADAM’ KASKI YAPARAK SAVAŞ AÇTI

ALANYA’DA ‘DEMİR ADAM’ KASKI YAPARAK SAVAŞ AÇTI

ABONE OL
12:44 - 11 Kasım 2020 12:44
ALANYA’DA ‘DEMİR ADAM’ KASKI YAPARAK SAVAŞ AÇTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da 9. sınıf öğrencisi Yiğitcan Yakar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3D lazer yazıcıyla filmlerdeki süper kahraman Demir Adam’ın (İron Man) kaskını yaparak korona virüsten korunmayı hedefliyor.

Son zamanlarda kullanım alanları artan 3D yazıcılar, özellikle pandemi döneminde korona virüsten korunmak için siperlik ve maske yapımında da kullanıyor. Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesinde öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında maske ve siperlik yaparak birbiriyle yarıştı. 9. sınıf öğrencisi Yiğitcan Yakar ise alışılmışın dışına çıkarak filmlerdeki süper kahraman Demir Adam’dan (İron Man) esinlenerek onun kaskını yapmaya karar verdi. İnternette birçok araştırma yapan Yakar, Demir Adam kaskının projesini çizerek 3D yazıcıyla çalışmaya başladı. Yaklaşık 15 günün sonunda Yakar, kaskı yapmaya başardı. Kaska elektronik aksam da ekleyen Yakar, otomatik şekilde açılıp kapanmasını da sağladı. Yakar’ın bu başarına Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da plaket verildi. Bu kaskla korona virüsten korunmayı hedefleyen Yakar, ilerleyen süreçte de Demir Adam kostümünün diğer parçalarının tamamlayacağını söyledi.

 

“DEMİR ADAM KASKI YAPARAK KORONA VİRÜSTEN KORUNMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yiğitcan Yakar, bu projeye siperlik yaparak başladığını aktardı. Yakar, “İlk başta siperlik yapmak istiyordum. İnternetten araştırmak yaparak önüne ‘Demir Adam’ kaskı çıktı. Sonra Demir Adam kaskı yapmaya karar verdim. Demir Adam insanları filmlerde tehlikeden koruyor. Ben de Demir Adam kaskı yaparak korona virüsten korunmayı düşünüyorum. Kaskı yapmak 15 gün gibi bir zaman aldı. Bu sürede neredeyse yapmaktan vazgeçiyordum. Çünkü bazı teknik sorunlar oluyordu. Zorlandım yaparken, pes etmedim ve ortaya çok güzel bir sonuç çıktı. Yaptığım işte gurur duyuyorum” dedi.

 

“EMEK VERİRSENİZ HER ŞEYİN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bundan sonraki süreçte Demir Adam kostümün diğer parçalarını da yapacağını belirten Yakar şunları söyledi: “Kaskı yaptım ama devamını da getireceğim. İlk başta elini yapacağım daha sonra da diğer parçalarını tamamlayacağım. En güzel kısmı da bence gövde kısmı olacak. Kısacası ortaya güzel bir sonuç çıkardım ve yaptığım işte gurur duyuyorum. Emek verirseniz her şeyin olabileceğini düşünüyorum.”

 

 “KENDİSİNİ TEBRİK EDİYOR VE GURUR DUYUYORUZ”

Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Kısa, öğrencilerin teknoloji anlamında gelişmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:  “Öğrencilerimizin akademik, sportif ve kültürel alanda kendilerini yetiştirmeleri ve yeteneklerini ortaya koymalarını önemseyen bir okuluz. Bu anlamda okulumuzda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bu yıl okulumuzda Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurup öğrencilerimizin teknolojik anlamda yetiştirme ve geliştirmelerinde imkan ile fırsat tanıyoruz. Bu anlamda öğrencimiz Yiğitcan, yeteneğini geliştirerek böyle bir şey ortaya çıkardı. Kendisini tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendisine de başarılarından dolayı plaket takdim ettik.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.