DOLAR 32,5384 0.15%
EURO 34,9561 -0.16%
ALTIN 2.436,860,58
BITCOIN 21081821,12%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DOLANDIRICILIK OPERASYONU

ALANYA’DA DOLANDIRICILIK OPERASYONU

ABONE OL
14:37 - 23 Eylül 2020 14:37
ALANYA’DA DOLANDIRICILIK OPERASYONU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Rus uyruklu 3 şüpheli polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin Alanya’da bazı emlak şirketlerinin adını kullanarak faaliyetlerini sürdürdükleri öne sürüldü.

Alanya’da  işletmelerin veri tabanlarına korsan yazılımlarla erişen ve bu bilgileri kullanarak haksız kazanç sağladığı iddia edilen Rus uyruklu üç şüpheli, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüphelilerin ise Alanya’da daha önce çalıştıkları bir emlak firmasını referans göstererek faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, KOM Grup Amirliği ekipleri, ilçede 3 Rus vatandaşının korsan şirket kurarak dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı. Alanya KOM Grup Amirliği ekiplerince derinleştirilen soruşturma kapsamında Rus vatandaşları Maxim S., Alexandr S. ve Vladislav S.’nin yazılım ve reklam şirketi kurdukları, ilçede bulunan işletmelerle güvene dayalı iletişim kurarak işletmelerin bilgisayarlarına kendilerinin ürettiği lisanssız korsan yazılımlar yükledikleri belirlendi. Şüphelilerin bu şekilde Alanya’da yüksek müşteri potansiyeli olan işletmelerin müşteri portföylerini ele geçirip, oluşturdukları veri tabanındaki bilgileri Rusya’ya aktardıkları, ulaştıkları müşteriler ile irtibat kurmak suretiyle haksız kazanç sağladıkları ve vergi kaçırdıkları tespit edildi.
Rusya’ya giderek yanlarında sahte Dolar ve Euro getiren şüphelilerin; Alanya’da sahte paraları piyasaya sürdükleri, çalışma ve oturma izni olmayan Rus vatandaşlarını kurdukları şirkette çalışır gösterdikleri, faaliyetlerini şirkete ait oluşturdukları http:// sabr.com.tr web sitesi üzerinden yürüttükleri tespit edildi. Harekete geçen ekipler, Rus uyruklu Maxim S., Alexandr S. ve Vladislav S.’yi düzenledikleri operasyonla adreslerinde gözaltına aldı. Haklarında “Verileri bozma yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme; bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçları kapsamında işlem yapılan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal, ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin ikametinde yapılan aramada 157 gram esrar maddesi de ele geçirildi. Haklarında “Uyuşturucu madde bulundurmak” suçundan da işlem yapılan Rus uyruklu Maxim S., Alexandr S. ve Vladislav S. adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yurtdışına çıkmaları da yasaklanan şüphelilerin serbest bırakıldıktan sonra Alanya’da daha önce çalıştıkları bir emlak firmasının adını kullanarak faaliyetlerini sürdürdükleri öğrenildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.