DOLAR 32,5403 -0.03%
EURO 34,9922 0.31%
ALTIN 2.422,25-0,31
BITCOIN 2087062-3,22%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da eğitimcilerden hükümete eleştiri!

Alanya’da eğitimcilerden hükümete eleştiri!

ABONE OL
14:35 - 24 Şubat 2022 14:35
Alanya’da eğitimcilerden hükümete eleştiri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Eğitim-Sen ve KESK Alanya Şubesi üyeleri bir araya gelerek zamların geri çekilmesi taleplerini bir kez daha yinelediler. Üyeler adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Koca, “5 yıldızlı otellerimizde Avrupalı emekliler tatil yaparken, bizim emeklilerimiz ise ucuz ekmek alabilmek için Halk Ekmek kuyruklarında sıraya giriyor. Otuz yıl, kırk yıl bu topluma hizmet etmiş insanlarımıza bu reva mı?” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Alanya Şubesi üyeleri bir araya gelerek ekonomik kriz, zamlar ve maaşlar konusunda tepkilerini dile getirdiler. Eğitim-Sen Alanya Şubesi önünde toplanan sendika üyeleri ‘Zamlar geri alınsın, geçinemiyoruz’ dediler.
Protesto gösterisinde grup adına konuşan Eğitim-Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, en temel ihtiyaç olan elektriğin faturalarını ödeyemez haline geldiklerini belirterek “Siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz” dedi.

“GEÇİNEMİYORUZ ÇIĞLIKLARI YÜKSELİYOR”

Açlığın, işsizliğin ve yoksulluğun derinleşerek devam ettiğini ve asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Koca, kamu çalışanlarının maaşlarının da yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrettiğini ve her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaştığını ifade etti.
Koca, hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara isyanın büyüdüğüne dikkat çekerek, Bir tarafta yoksulluk, diğer tarafta israf; bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor, geleceğe dair kaygılarımız her geçen gün artıyor” diye konuştu.

“KIRK YIL HİZMET EDEN İNSANLARA BU REVA MI?”

Akdeniz bölgesinin Türkiye turizminin en yoğun olduğu bölge olduğunu vurgulayan Koca, “5 yıldızlı otellerimizde Avrupalı emekliler bu sert kış koşullarında aylarca tatil yaparken, bizim emeklilerimiz ise sabahları daha ucuz ekmek alabilmek için Halk Ekmek kuyruklarında sıraya giriyor. Otuz yıl, kırk yıl bu topluma hizmet etmiş insanlarımıza bu reva mı?” diye sordu.

“AĞIR FATURA SİYASİ İKTİDARA KESİLECEK”

Ücretli çalışanların yanı sıra esnafın, tarım, hayvancılık ile uğraşanların, gelecek kaygısı içindeki öğrencilerin, emeklilikte yaşa takılanların, faturasını kirasını ödeyemeyenlerin öfkesinin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Koca, “Tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek; çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık! Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen yüksek zamlarla beraber ödediğimiz vergilerde katmerlenerek artıyor. Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet. Bugün buradan bir kez daha artık yeter diyoruz! A’dan Z’ye her şeye gelen enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini, enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz!” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.