DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 22964652,39%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da ekmek kavgası büyüyor: SİYASİ ŞOV YAPMA!

Alanya’da ekmek kavgası büyüyor: SİYASİ ŞOV YAPMA!

ABONE OL
20:48 - 26 Eylül 2022 20:48
Alanya’da ekmek kavgası büyüyor: SİYASİ ŞOV YAPMA!
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, artan maliyetler nedeniyle 5 TL’ye yükseltilen ekmek fiyatına müdahale edip 4 TL’ye düşürmesine ilk tepki, Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’den geldi. Başkan Yücel’i siyasi şov yapmakla suçlayan Başkan Demir, “Bizi hedef göstereceğinize şehrin daha önemli sorunlarını çözün. Mesela esnafın belini büken artan kiralar gibi” dedi.

Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, şu açıklamayı yaptı:

“Üzülerek ifade etmek isterim ki son günlerde ekmek fiyatları üzerinden yaratılmaya çalışılan bir oyun oynanmakta ve bu oyunda hedef bilinçli olarak bizler gösterilmekteyiz. Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon, artan döviz ve buna bağlı olarak artan hammadde fiyatları üzerine ülkemizin bir çok bölgesinde olduğu gibi bizim de bağlı bulunduğumuz ve merkezi Antalya’da olan birliğimiz de 210 gram ekmeğin Antalya genelinde 5 TL olmasına karar vermiştir.

Biz de Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bu konuda herhangi bir karar almamış olmakla beraber üst kuruluşumuzun aldığı karara riayet etmeyi uygun görmüştük. Ancak görüyoruz ki vatandaşın mağduriyetlerini gidermekle görevli kurumlar ve bu kurumların başındaki kişiler ekmek üzerinden siyasi şov yaparak yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak bizleri hedef göstermektedir.

Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’in açıklamalarını da bu manada üzülerek takip ettik. Sn Yücel açıklama yaparak bizleri hedef göstermesi bir yana; Artan kira fiyatları, bitmeyen yatırımlar, çözülemeyen problemler gibi kendisini daha fazla ilgilendiren konularda da açıklamalar yapmasını ve çözümler üretmesini beklerdik. Ekmek kutsalı üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin aldığı karar üzerinden bizleri hedef göstermesi yakışık almamıştır. Bu konunun basına demeç vererek değil ortak akılla, samimiyet içinde masada oturarak çözülmesi gerektiğine inanıyoruz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.