Alanya’da yaşayan binlerce elektrik abonesi için kötü haber geldi.
1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni elektrik tarifesiyle birlikte, yıllık 5 bin kWh’in üzerinde elektrik tüketen aboneler, sübvansiyondan yararlanamayacak. Bu durum, elektrik faturalarının ikiye katlanmasına neden olacak.
EPDK’nın aldığı karar, özellikle kış aylarında elektrik tüketiminin arttığı göz önüne alındığında, vatandaşların bütçelerini zorlayacak. Mevcut durumda ortalama 200 TL olan elektrik faturaları, yeni düzenlemeyle 500 TL’ye kadar yükselebileceği öngörülüyor.
Uzmanlara göre, bu durum Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon hane ve ticarethane abonesini doğrudan etkileyecek. Vatandaşlar, elektrik tüketimlerini kontrol altına almak için önlem almaları gerektiği konusunda uyarıldı.
ASAYİŞ
20 Mayıs 2025ASAYİŞ
20 Mayıs 2025MANŞET
20 Mayıs 2025ASAYİŞ
20 Mayıs 2025EKONOMİ
20 Mayıs 2025ASAYİŞ
20 Mayıs 2025ASAYİŞ
20 Mayıs 2025
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.