DOLAR 32,5423 -0.04%
EURO 34,9163 0.07%
ALTIN 2.434,500,20
BITCOIN 2167831-0,03%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da eski Bakan Selçuk’a yoğun ilgi

Alanya’da eski Bakan Selçuk’a yoğun ilgi

ABONE OL
17:10 - 1 Ekim 2022 17:10
Alanya’da eski Bakan Selçuk’a yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

‘Alanya Kitap Fuarı’nda konuşan Milli Eğitim eski Bakanı Dr. Ziya Selçuk, “Her şeyin serbest olduğu durumda çocuk zıvanadan çıkar. Çocukla kalbinizle iletişim kurun. İleride ne kadar iyi çocuklar yetiştirdim demelisiniz. Bu varsa içinize huzur gelir” dedi.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ‘4. Alanya Kitap Fuarı’nın ikinci gününe Milli Eğitim eski Bakanı Dr. Ziya Selçuk konuk oldu. Alanya Kültür Merkezi’ndeki ‘4. Alanya Kitap Fuarı ikinci gün de kitapseverlerden yoğun ilgi gördü. Kitap günlerinin ikinci gününde düzenlenen söyleşide Milli Eğitim eski Bakanı Dr. Ziya Selçuk kitapseverler ile bir araya geldi. Selçuk’un konuk olduğu ‘Kırk Kere Söyledim’ isimli söyleşiye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkanı Başkan Yardımcısı Adem Er, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşide konuşan Dr. Selçuk, günümüzde değişen aile-çocuk ilişkisine değindi. Selçuk, “Çocuklarımızla olan ilişkimizde neyi kaçırıyoruz? Şehirleşme değişiyor. Çok sayısı azalıyor. Çocuk sayısı azalınca çocuk terbiyesi de değişiyor. Ailelerin çocuklara ayrılan zamanı azalıyor. Bu bir çocuğa çiçeğe damla damla su vermeye benziyor ve bu olunca doz aşımından gidiyor. Çocuk ve aile arasındaki amaç farkı ortaya çıkıyor. Çocuklar çağı yakalamakta zorlanıyor. Çocuklar çok etki altında. Çocuk buna nasıl dayansın. Sürekli aklı bir yere takılıyor. Odaklanamıyor” dedi.

“HEM KONTROL HEM DE SERBESTLİK ÇOCUĞUN KİŞİLİĞİNİ ÖLDÜRÜYOR”

Çocukların anne ve babasına nasıl iş yaptıracağını bildiğini vurgulayan Selçuk, “Sizi kullanma kılavuzu hepsinde var Annemi, babamı nasıl kullanırımı biliyor ve bunu güncelliyor. Bu iş böyle uzmanlık işi değil. Her çocuk başka bir masal. Sizin bir merkeziniz var. Bir tarafınız çocuğu kontrol et diyor. Bunu yapınca çocuğun kişiliği ölüyor. Merkezin bir tarafı özgürlüğe gidiyor. Bu taraf çocuk için ‘Hangi çağda yaşıyoruz? Bırakın her şeyi yapsın’ diyor. Her şeyin serbest olduğu durumda çocuğun kişiliği gelişmez. Bu durumda çocuk nasıl zıvanadan çıkar bu gerçekleşiyor. Bu çocuğun en büyük şanssızlığı mücadele etme şansı olmaması. Çocuk adına karar verirseniz, yedirir, giydirir, problem yaşamasını engellerseniz, onun şahsiyet gelişimini engellersiniz. Çocuk düşecek, kalkacak, zorlanacak. Kırarsın, dökersin, ben yapayım derseniz çocuğun şahsiyetini engellersiniz. Çocuğun içine de dışına da yatırım lazım. Çocukla kalbinize iletişim kurun. Size tavsiyem çocukların gereksiz bir şey için değil, hayat için hedefi olması. İleride ne kadar iyi çocuklar yetiştirdim demelisiniz. Bu varsa içinize huzur gelir. Çocuklar büyüdükçe problemleri de büyür. Çocuğa kime çektin sen demeyin. Armudu şeftali olmaya zorlamayın. Hayatta önemli olan şeyi bir insanın kişiliği. Bana yüksek zekalı bir çocuk getirin. Bir de orta zekalı çaba gösteren, azimli, dirayetli bir çocuk getirin. İkinci çocuk daha başarılı olur. Bizi hayatta tutan şey zekamız değil kişiliğimiz. Hayatta kimseyi değiştiremeyiz. Burada önemli olan kendimize güç yetiştirmek” diye konuştu.

EN YAŞLI KİŞİYE TABLOYU HEDİYE EDİP KİTAP İMZALADI

Söyleşinin ardından Başkan Yücel, Selçuk’a ipek kozasından yapılan tablo hediye etti. Selçuk da salonda bulunan en yaşlı kişiye tabloyu hediye etti. Söyleşi sonrasında Selçuk, ‘Kırk Kere Söyledim’ isimli kitabını kitapseverler için imzaladı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.