DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BITCOIN 4136155-0.07133%
Antalya
35°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da esnafın prim müjdesi bekleniyor: Özdemir’den ÇAĞRI

Alanya’da esnafın prim müjdesi bekleniyor: Özdemir’den ÇAĞRI

ABONE OL
12:08 - 8 Haziran 2025 12:08
Alanya’da esnafın prim müjdesi bekleniyor: Özdemir’den ÇAĞRI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Ali İhsan Özdemir, esnaf ve sanatkârların uzun süredir beklediği sosyal güvenlik prim düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, Cumhurbaşkanı’nın daha önceki vaatlerini hatırlatarak, “Esnafa verilen prim müjdesi hayata geçirilmeli” dedi.

Özdemir, sosyal güvenlik çatısı altında memurlar, işçiler ve Bağ-Kur’lular arasında bir “norm birliği” yapıldığını ancak bu birliğin esnaf aleyhine bir “hakkaniyetsizlik” barındırdığını ifade etti. Esnafın daha uzun çalışma sürelerine rağmen daha az maaş aldığını belirten Özdemir, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Esnafın en büyük beklentilerinden birinin prim gün sayısının 7200 güne indirilmesi olduğunu dile getiren Özdemir, “İnsanların beklentisini çok yükseltiyor. ‘En azından 7-8 bin lira tekrar para veriyoruz, işte 7200 günü doldurduk, emekli olmaya hak kazandık ama işletmemiz devam ettiği için biz emekli aylığından feragat edelim. Aynı zamanda da 7200 günü doldurmuş varsayılalım, sağlık hizmetlerinden de yararlanalım’ diyorlar” diye konuştu.

Özdemir, Bağ-Kur’lu esnafın ilaç alamadığını hatırlatarak, işçi priminin patron, memur priminin ise devlet tarafından ödenirken, esnafın kazansa da kazanmasa da primini kendisinin yatırmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP