DOLAR 32,5269 0.22%
EURO 34,7276 0.16%
ALTIN 2.490,940,22
BITCOIN 20811441,84%
Antalya
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da esnaftan zamansız ihale tepkisi

Alanya’da esnaftan zamansız ihale tepkisi

ABONE OL
15:01 - 3 Kasım 2022 15:01
Alanya’da esnaftan zamansız ihale tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da turizm sezonunun devam ettiği bu günlerde Alanya Rıhtımda yapılan çalışma bölge esnafını isyan ettirdi.

Alanya’da turizmin en gözde mekanı olan İskele Rıhtım’da geçtiğimiz mart ayında yaşanan küçük çaptaki deprem ve fırtınaların ardından çökmeler meydana gelmişti. Tartışmaların ardından İskele Rıhtım’da tadilat çalışması yapılmıştı ancak bölgede yeniden çökmeler meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Rıhtım bölgesini ihaleye verdi. Yüklenici firma tarafından bugün bölgede tadilat çalışmaları başladı. Alanya’da turizm sezonunun henüz bitmediğini belirten bölge esnafı ve tekneciler çalışmaların birkaç hafta sonra başlaması gerektiğini söyledi. Alanya’nın vitrininin hurdacıya döndüğünü söyleyen bölge esnafı görüntülerin Alanya’ya yakışmadığını söyledi.

Rıhtım bölgesi için kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirten tekneci Abdullah Arslan, “Bölge esnafı olarak günü kurtarma derdindeyiz. Turizm sezonu devam ederken Rıhtım’da çalışmalar başladı. Alanya’nın gözbebeğinde sezon bitmeden iş makineleri çalışma yapıyor. Turistler bu kötü manzara ile karşılaşıyorlar. Rıhtım’ın alt yapısı sağlam olmadığı için teknelerin ağırlığını kaldıramıyor. Kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Alanya İskele’si gelen turistlerin uğramadan gitmediği bir yer. Alanya’nın gözbebeği hurdacıya döndü. Bu görüntüler Alanya’ya yakışmıyor” dedi.

İhalenin zamansız yapıldığını belirten tekneci Nusret Enser, Alanya Rıhtım’daki çökmelerin ardından sezon başında geçici bir çalışma yaptılar. Misafirler görüntüden çok rahatsız. Keşke bu çalışmayı 15-20 gün sonra yapsalardı. Yüklenici firma 45 gün içinde çalışmayı tamamlaması gerektiğini söylüyor. İhale çok zamansız yapıldı. Bu görüntüler Alanya’ya yakışmıyor” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.