DOLAR 32,4958 -0.15%
EURO 34,9482 0.27%
ALTIN 2.435,060,50
BITCOIN 2063966-2,22%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da fahiş kiraya yeni düzenleme

Alanya’da fahiş kiraya yeni düzenleme

ABONE OL
10:49 - 21 Aralık 2022 10:49
Alanya’da fahiş kiraya yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor. Ekonomide kayıt edilmeyen özellikle vergi kaçakçılarının önüne geçilebilmek adına 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet uygulaması üzerinden yapılabilecek. Konu hakkında konuşan Başkan Erbaş ise, bu kararın kiracılar için oldukça yararlı olacağının altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan kararda ve 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı yürürlüğe girdi. Plan döneminde vatandaşların huzur ve refahını arttırılması planlanıyor. Yapılacak olan düzenleme ile kira sözleşmelerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılabilmesi sağlanırken, Türkiye Gayrimenkul Değerleme Bilgi Sistemi kurulacak. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDAR) Başkanı Özgür Erbaş, uygulamanın henüz kesinleşmemesi ile birlikte uygulamaya girdiği taktirde ekonominin daha sağlıklı ilerleyeceğini ve kiracılar açısından da artı yönde olacağı vurgusunu yaptı.

Başkan Erbaş, “2024 yılından itibaren böyle bir planlama söz konusu. Devlet kaçakçılıkla mücadele ile baş etmek amacı ile vergi kaçakçılığının önüne geçmek için böyle bir adım atıldı. Bizce faydalı bir çalışma olacak. E-devletten kira ile ilgili bilgileri verip devlete bildirmiş olunuyor. Bu planlamalar kapsamında bir pilot çalışma yapılır. Kiracılar açısından çok olumlu bir çalışma olacak. Önceden ev sahipleri kira için 10 bin TL’lik kirayı 3 bin TL olarak gösteriyordu. Bu işlemlerin önüne geçmek için güzel bir planlama” şeklinde konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.