DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170,40%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA FARKINDALIK UYGULAMASI

ALANYA’DA FARKINDALIK UYGULAMASI

ABONE OL
14:55 - 30 Mart 2021 14:55
ALANYA’DA FARKINDALIK UYGULAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı rengin yer almasına yönelik uygulamaya Alanya’da da geçildi.

Alanya’da yaya önceliği konusunda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla ışıksız yaya geçitlerindeki beyaz şeritler kırmızıya boyanmaya başladı. Atatürk Caddesi’ndeki uygulamaya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Belediye Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile emniyet ve zabıta personeli katıldı. Etkinlikte yaya geçidinin ortasında bulunan beyaz şerit Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel, Jandarma Komutanı Mindivanlı ve Emniyet Müdürü Avcı tarafından kırmızıya boyandı. Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Ürkmezer, bir yaya geçidinin sembolik olarak kırmızıya boyayacaklarını söyledi. Ürkmezer, “Alanya’daki bütün ana caddelerde ışıksız yaya geçitlerinde aynı şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Emniyet, jandarma bölgesinde bu çalışmalar var. Amacımız burada yaya geçitlerine dikkat çekmek. Bölgemiz hem yaya hem de araçta yolculuk ederek trafiğin öznesi oluyoruz. Yaya geçidindeki kızdığımız şeyleri sürücü olarak kendimiz yapabiliyoruz. Amacımız bunun önüne geçmek, yayaya öncelik tanımak. Işıklı geçitlerde zaten herkes kuralı biliyor ama ışık olmayan geçitlerde tüm vatandaşlarımızı Alanya gibi trafik çok yoğun olduğu yerlerde yayalara saygı duymaya, onlara öncelik tanımaya davet ediyorum. Bu sayede de canlarımızı korumak istiyoruz. İnşallah bu da bir bilinç ve farkındalık yaratır. İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde bütün faaliyetler devam ediyor. Çocuklara yönelik kırmızı çalışması yapıldı. Yine arka koltukta emniyet kemerine yönelik çalışmalar, trafik parkında bilgilendirme çalışmaları her yaştan devam ediyor. Bunlara devam edeceğiz. Bütün sürücüleri yayalara ve yaya geçitlerine saygı duymaya davet ediyorum. Özellikle motosikletlilere söylüyorum. Lütfen yaya geçitlerini kullanmayın. Yaya geçitlerinden geçiş yapmayın. Yayaların hepsine saygı duyun” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın yaya öncelikli haklarını kanunlaştırmasının ardından sonraki çalışmaları tüm caddelerde uygulamaya çalıştıklarını belirten Başkan Yücel de, “Uygulama önemli değil ama buradaki halkın duyarlılığı daha önemli olduğunu düşünerek yapması bizden, uygulaması halkımızdan. Önce yayaya saygının olduğu bir trafik akışının olması dileğiyle tüm çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.