DOLAR 32,5378 -0.06%
EURO 34,8096 -0.21%
ALTIN 2.430,250,02
BITCOIN 2103495-3,09%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da halk ekmek ucuzlayacak mı? I EKMEĞE ŞOK ZAM!

Alanya’da halk ekmek ucuzlayacak mı? I EKMEĞE ŞOK ZAM!

ABONE OL
18:14 - 11 Ekim 2022 18:14
Alanya’da halk ekmek ucuzlayacak mı? I EKMEĞE ŞOK ZAM!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, artan maliyetler nedeniyle 5 TL’ye yükseltilen ekmek fiyatına geçen hafta müdahale edip 4 TL’ye düşürmüştü. Enflasyonun önünde duramayan Başkan Yücel’in, Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’i hedef tahtasına koyup düşürdüğü ekmek fiyatı Alanya’da yine zamlanacak.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz ay Antalya’nın bütün ilçelerinde 5 TL’ye satılan ekmeğin fiyatını 4 TL’ye düşürmüş ve zamlı fiyattan satan fırınlara ceza kesilmişti. Başkan Yücel’in fiyatlara müdahalesine tepki gösteren Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, “Bizi hedef
göstereceğinize şehrin daha önemli sorunlarını çözün. Mesela esnafın belini büken artan kiralar gibi” demişti.

Yaklaşık 1 aydır tüm ilçelerde 5 TL’ye satılan ekmeğin fiyatı Alanya’da bugün gece yarısından sonra 5 TL’ye yükselecek. Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, “Fırıncı esnafımızın yeni fiyat listesi onaylandı. Odamızdan alabilirler” diyerek zamlı tarifeyi duyurdu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Başkan Yücel’in Alanya Belediyesi’nin ürettiği halk ekmekte yüzde 50’ye yakın indirim yapmasını isteyen vatandaşlar, “Ülke genelindeki enflasyon nedeniyle ekmek zammına müdahale edemeyen Başkan Yücel’den fedakarlık bekliyoruz. Halk ekmeğin fiyatını yüzde 50 düşürsün, halkı ne kadar düşündüğünü göstersin” dediler.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz ay Antalya Fırıncılar Odası tarafından Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ekmeğin 5 TL’ye satılması kararı alınmıştı. Kararın ardından Başkan Yücel ise ekmeğin zamlı fiyatını duyuran Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir’i Alanya’da ekmeğin fiyatını yükseltmekle itham etmişti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, artan maliyetler nedeniyle 5 TL’ye yükseltilen ekmek fiyatına müdahale edip 4 TL’ye düşürmüştü. Enflasyonun önünde duramayan Yücel’in düşürdüğü ekmek fiyatı Alanya’da yine zam yiyecek. Vahim durumda olan ekonomi ve enflasyon verilerinin önüne geçemeyen Başkan Yücel, Alanya’da ekmeğin fiyatını düşürürken, “Alanya Belediyesi olarak gerekirse halk ekmek büfelerinin ve üretilen ekmek sayısını arttırarak halkın mağduriyetini gidermeye hazırız. Halkımızın ucuz ve kaliteli ekmeğe ulaşması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Fırıncılar ekmeğe yeni zamlar uygulasa bile Alanya Belediyesi halk ekmek, 2023 yılına kadar 3,50 lirayı geçmeyecek şekilde satılmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla daha kaliteli ekmek alabilmesi bizim önceliğimizdir ve bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

Başkan Yücel’in ekmek fiyatları konusunda yeni bir hamle yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.