DOLAR 32,5376 0.23%
EURO 34,7888 0.08%
ALTIN 2.490,491,16
BITCOIN 20513362,77%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da hamsi sezonu açıldı

Alanya’da hamsi sezonu açıldı

ABONE OL
12:36 - 14 Eylül 2021 12:36
Alanya’da hamsi sezonu açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Hamsi sezonunun açılmasıyla birlikte, hamsiler, Alanya’da tezgahlarda yerini aldı. Geçen sene 50 TL’den satılan hamsi bu sene 30 TL’den tezgahlarda alıcısını bekliyor. En çok tüketilen deniz mahsulü arasında yer alan hamsi, Alanya’da sezonun açılmasıyla birlikte tüketiciye sunuluyor. Tüketicinin en çok merak ettiği şey ise, her zamanki gibi hamsinin fiyatı oldu.

Bu sene hamsinin verimli olduğunu belirten balıkçı Hasan Eroğlu, değerlendirmelerde bulundu. Eroğlu,” Geçen yıl küçük ve etsiz olan hamsiler bu sene gayet kıvamında sezon çok güzel başladı balıklar hem kaliteli hem de uygun. Herkese bol bol balık yemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Eroğlu, bu sene hamsinin kilosunun geçen yıla oranla daha uygun olduğunu belirtti. Eroğlu, “ Geçen yıl hem küçük hem etsiz olan hamsiler tezgahlarda 50 TL’den müşterisini buluyordu. Bu sene ise durum daha farklı, hamsiler hem iri hem de etli tezgahlarda ise 30 TL’den satışa başladı” diye aktardı.

Alanya’da balık satışı yapan Mehmet Koku ise, “ Balık var ama vatandaş yok. Okulların açılmasıyla ve sezonun kötü geçmesiyle birlikte vatandaşlarda alım gücü kalmadı. Beklentilerimizin karşılığını alamıyoruz” dedi.

Koku şu sözlere yer verdi, “Hamsi sezonu başladı. Bu balıklar sezon balıkları ama alım olmadığı için bizlerde tezgahları dolduramıyoruz. Tüketim yok, kar az zarar çok” sözlerine yer verdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.