DOLAR 32,3928 0.18%
EURO 35,2226 0.01%
ALTIN 2.320,880,09
BITCOIN 22954022,85%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA HASTANEDE KANTİN REZALETİ

ALANYA’DA HASTANEDE KANTİN REZALETİ

ABONE OL
08:52 - 10 Şubat 2021 08:52
ALANYA’DA HASTANEDE KANTİN REZALETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kantin ihalesi 2018’in Nisan ayında yapılmış, ihaleyi 6.5 milyon lira bedelle Ahmet Çavuşoğlu kazanmıştı. Konaklı’da hal komisyonculuğu yapan Ahmet Çavuşoğlu, hastanenin içinde ve bahçesinde 3 kantin açtı ancak çay, simit, tost gibi ürünler satarak rekor düzeydeki ihale bedelini karşılayamadı. Bunun üzerine aniden kantini kapatıp eşyaları boşaltan Ahmet Çavuşoğlu’na, yüzlerce hastayı ve hasta yakınını mağdur eden bu tavrı için herhangi bir işlem yapılamazken, yeni bir ihale de yapılamadı.

Yeni ihale yapılamamasının nedeni olarak, kantinin, ilk ihale bedeli olan 6,5 milyon TL’nin altında bir bedelle kiraya verilemeyeceği, verilirse devleti zarara uğratmaktan üniversite ve hastane yönetiminin soruşturma geçireceği gerekçe olarak açıklandı. 6,5 milyon TL veya üzerinde yeni kiracı bulamayan üniversite ve hastane yönetimi, sırf soruşturma geçirmemek için kantinleri kapattı, böylece her gün tedavi için gelen yüzlerce hasta veya hasta yakını mağdur oldu. Gelen tepkilerden sonra Poliklinik girişinin yanına 25 metrekare büyüklüğünde küçük ve ihtiyaca cevap dahi vermeyen bir kantin açılabildi. Bu kantinin de her akşam erkenden kapatıldığı öğrenildi.

Dün akşam Kutay Media A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay’a ulaşan Osman G. isimli bir vatandaş, 12 yaşındaki kızını rahatsızlandığı için Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüğünü, kızının sedyedeyken bir şişe su istediğini, hastane bahçesine çıktığında kantinlerin kapalı olduğunu gördüğünü belirtti. Pandemi yasakları nedeniyle market ve bakkalların da saat 20.00’de kapatıldığını söyleyen Osman G., “Kızıma bir şişe su bile alamayacaksam, hastane altın kaplama olsa ne yazar. Böyle rezalet mi olur?” dedi.

Bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösteren, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’yı da etiketleyen gazeteci Alper Kutay, “Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl önce yaşanan kantin krizini Başhekim Hüseyin Lakadamyalı da gideremedi. Vatandaşın 12 yaşındaki kızı bu gece rahatsızlanmış, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmüş. Çocuk sedyede babasından su istiyor, kantin kapalı, civardaki marketler pandemiden saat 20.00’de kapatmış. Güler misin, ağlar mısın?” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.