DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
ALTIN 2.324,880,25
BITCOIN 2267013-0,70%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da kadınlar Hıdırellez’i kutladı

Alanya’da kadınlar Hıdırellez’i kutladı

ABONE OL
17:04 - 6 Mayıs 2023 17:04
Alanya’da kadınlar Hıdırellez’i kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kadın Hakları Koruma Derneği Alanya şubesi tarafından Hıdırellez günü sahilde dayanışma etkinliği düzenlendi. Başkan Melek Depren’in kadınların mesajlarını okumasının ardından ağaçlara dilekler bağlandı. Etkinlikte hep beraber şarkılarda söylendi.

Kadınlar Hakları Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Melek Depren etkinlikte konuşma yaptı Depren konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya şubesi olarak bahara “merhaba” dediğimiz bugünde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz. hoş geldiniz! gücümüze güç kattınız! inanışa göre Hıdırellez; biri denizde, diğeri karada, darda kalanlara yardım ettiklerine inanılan Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde bir araya geldiği ve onların buluşması ile ölü tabiatın canlandığı gündür.

Biz de baharın gelişi ile birlikte bu ölü toprağını üzerimizden atmak, bereket ve umut ile yenilenmek için tam da bu tarihte – deniz ile karanın tam da kıyısında ve bu kumsalda- sizlerle bir araya gelmek istedik. Bu sebeple öncelikle katledilen kız kardeşlerimizi anıyor ve baharın umudu ile bıraktıkları yerden kadının yaşam mücadelesine devam edeceğimizi önemle vurguluyoruz. Çünkü biz kadınlar; yüzyıllar öncesinden günümüze dek pek çok sıfatın muhatabı olsak da bize en çok yakışan yaşamak ve yaşatmaktır. bu yüzden en önemli dileğimiz de “kadının insanca yaşam hakkına kavuşmasıdır.” Çünkü biliyoruz ki; biz kadınlar, “anne, abla, eş veya kardeş” olmanın çok ötesinde, üretkenliğin timsali olan bireyleriz. ve hiç de az sayıda değiliz. Bugün yaklaşan seçim sürecinde dahi biz kadınlar, toplam seçmen sayısının %50 ‘sini geçkin oy oranına ve doğal olarak kendi kaderimizi belirleme kudretine de sahibiz.

Dolayısıyla artık biz “bir kadın sorunu” değiliz. Bizler toplumun, siyasetin, üretkenliğin, çalışma hayatının ve daha nice olgunun kaderini belirleme yetkisine sahibiz. bizler bu yaşamın anlamlı bir parçasıyız. Dolayısıyla biz kadınlar; kadına yönelik şiddete, toplumsal cinsiyet ayrımına, kadın-erkek fırsat eşitsizliğine mahal vermeyecek kadar büyük ve güçlüyüz. Bu sebepledir ki, yaklaşan 14 mayıs seçimine yönelik partili veya partisiz tüm adaylardan haklı beklentilerimiz vardır.

1-Kadının anayasal haklarını bize bahşetmeyin; tanıyın, tanıtın, yaşatın, uygulayın!

2- İstanbul sözleşmesine yeniden dahil olun, mevcut 6284 sy kanunu iyileştirin!

3-Kadının önündeki seçilme engellerini kaldırın! kadının siyaset yapma hakkının önünde durmayın, önünü açın!

4-Siyasette kadın kotasını kaldırın; çünkü biz kendi haklarımızın erkek egemen meclisler tarafından belirlenmesini ve lütfeder gibi uygulanmasını kabul etmiyoruz.

5-Kadının çalışma hayatına katılımını artırın! her mahalleye kreşler, gündüz ve yaşlı bakım evleri yapın. kadını, çocuk ve yaşlı bakmak gibi bu sözde görevlerden kurtarın, destek olun, hayata kazandırın!

6- Eşit işe, eşit ücret ödenmesini sağlayın! gerek kamu gerekse özel sektördeki cam tavan uygulamasına son verin! bizim toplumsal yüklerimize rağmen yaptığımız işleri, bu yüklerden arındığımız zaman nasıl daha iyi yapabileceğimizi görün, gösterin!

7-Sığınma evindeki kadınlara geçici değil, kalıcı çözümler bulun! harçlık vermek yerine, kendilerine güvenerek yaşama dahil olmaları için kalıcı iş imkanları sağlayın!

8-Ev işçisi kadınların emeğini görünür kılın, sosyal haklarını kendilerine teslim edin!

9-Kadının bedeni üzerindeki tasarruf hakkına karışmayın!

10-Kadının biyolojik ve toplumsal cinsiyeti üzerinden siyaset yapmayın! dilinizi tutun! bizim de toplumun önemli bir parçası olduğumuzu, bizim de birey olduğumuzu, kendi fikirlerimiz ve seçimlerimiz olduğunu unutmayın, aklınızda tutun!

Bizler toplumsal yaşama tam anlamıyla ve tüm haklarımızla dahil olduğumuzda, bu toplumun nasıl kalkınacağını ve güzelleşeceğini birlikte görelim. birlikte yaşayalım! ve bir kez daha hatırlatalım: bizler bu toplumun yarısıyız. Bu sebeple bizsiz ve bizi yok sayarak bir adım öteye gitmenize izin vermiyoruz. çünkü biz kadınlar birlikte çok güçlüyüz ve bu gücümüzün farkındayız! Bu yüzden sesimizi yükseltiyoruz: Hak bizim, hukuk bizim, seçim bizim!

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.