DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA KIRAATHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

ALANYA’DA KIRAATHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

ABONE OL
08:13 - 5 Mart 2021 08:13
ALANYA’DA KIRAATHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da normalleşme sürecinde bazı işletmelerin açılmasının ardından açıklama yapan ALESO Başkanı Nuri Demir, “Esnaf çok zor durumdaydı, aylarca kapalıydı. Evine ekmek, aş götüremiyordu. Çok şükür açıldı” dedi.

Yeni normalleşme sürecine girilmesinin ardından, hangi işletmelerin açık, hangilerinin kapalı olduğuna yönelik vatandaşın kafasını karıştıran sorular gündeme gelmeye başladı. Sauna, masaj salonu ve hamamlara yönelik karar da vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, Alanya‘da hamam, sauna ve masaj salonu gibi iş yerleri yüzde 50 kapasite ile 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Pandemi sonrası otellerin içerisinde bulunan hamamlar hariç, kapalı olan 100 hamam, müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de, hamamların açılmasıyla esnafın evine ekmek götürebildiğini söylerken, kahvehanelerde oyun oynatılmamasının ise bu esnaf için sorun olduğunu ifade etti. Demir, “Alanya’da 100 kadar hamam açıldı. Otellerin açılıp turizmin başlaması ile de diğer hamamlar açılacak.  Hijyen kurallarına uyarak %50 kapasiteli kalabalık olmadan işlerine devam edecekler. Bu arada reisimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü; hakikaten esnaf çok zor durumdaydı, aylarca kapalıydı. Evine ekmek, aş götüremiyordu. Çok şükür açıldı.

Ama şu anda diğer bir sıkıntımız da kahvelerde oyun yok. Onlar için uğraşıyoruz. Sosyal mesafe ile masaları azaltarak uygun bir vaziyette bir an evvel işlerini yapmalarını temenni ediyoruz. Okey salonları, bilardo, halı saha, hamamlar, kahvehaneler açıldı. Ama kahvelerde oyun yasak. Dört gözle o haberi de bekliyoruz. İnşallah risk haritasında turuncudan biraz sarıya geçeriz. Bütün esnaf rahat eder” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.