DOLAR 32,5472 0%
EURO 34,9528 0.26%
ALTIN 2.427,250,19
BITCOIN 2062849-4,14%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA KORKUTAN VAKA ARTIŞI

ALANYA’DA KORKUTAN VAKA ARTIŞI

ABONE OL
17:12 - 6 Mart 2021 17:12
ALANYA’DA KORKUTAN VAKA ARTIŞI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da 6 haftalık düşüşün ardından korona virüs vakalarında artış olduğunu açıkladı. Vaka artışının orta ve doğu Avrupa’da yaşandığı; oranın ise yüzde 9’u bulduğu bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Müdürü Hans Kluge düzenlediği basın toplantısında, Avrupa kıtası genelinde korona virüs vaka sayısının arttığı yönünde açıklamada bulundu.

İHA’da yer alan habere göre Kluge, “Geçtiğimiz hafta, Avrupa’daki korona virüs vaka sayılarında yüzde 9 oranında artı. Bu, yeni vakalardaki umut verici 6 haftalık düşüşü sona erdiriyor ve bölgemizin yarısından fazlasında yeni enfeksiyonlarda artış anlamına geliyor” dedi.

Orta ve doğu Avrupa’da bir canlanma olduğunu ifade eden Kluge, “Oranların zaten yüksek olduğu bazı Batı Avrupa ülkelerinde de vakalar artıyor” ifadesini kullandı. Öte yandan geçen hafta içerisinde alınan kararla, yüksek riskli turuncu aşamasında olan Alanya’da cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Bugün, okulların da tatil olması nedeniyle Alanyalıların büyük çoğunluğu sokaktaydı.

Ancak edinilen bilgilere göre; Alanya’da vaka sayısında inanılmaz bir artış yaşandığı, testi pozitif çıkan çok sayıda kişinin evlerinde tedavi edildiği, filyasyon ekiplerinin vakalara yetişmekte zorlandığı belirtildi. Bu gidişle 15 Mart’ta işyerlerinin yeniden kapanacağı, önlemlerin eskisine nazaran iki katına çıkarılabileceği ifade edilirken, Alanya sokaklarında sanki korona virüs tehlikesi tamamen bitmiş gibi görüntüler yaşanmasından dolayı yetkililerin büyük rahatsızlık duydukları da gelen haberler arasında.

Öte yandan Alanya Belediye Meclis Üyesi, Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, “27 Şubat – 5 Mart Arası 100.000 binde hasta sayımız. Küçük de olsa yukarı doğru bir artış gözükmekte. Geçtiğimiz hafta açıklanan Kontrollü Sosyal Hayat kurallarına göre sınırlamaları artık her il kendi içerisinde açıklanacak bu hasta sayısı belirleyecek” dedi ve bir istatistik grafiği yayınladı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.