DOLAR 32,3372 0.21%
EURO 35,1388 0.01%
ALTIN 2.294,250,75
BITCOIN 22872210,83%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da kurban satış pazarında sıkı denetim

Alanya’da kurban satış pazarında sıkı denetim

ABONE OL
13:52 - 13 Temmuz 2021 13:52
Alanya’da kurban satış pazarında sıkı denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kesim yerlerinde hijyenin mutlaka sağlanması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Ürkmezer, bayram boyunca denetimlerin süreceğini söyledi. Ürkmezer, kaçak kesimleri vatandaşların 112 aracılığıyla bildirebileceğini aktardı.
Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar kurban satış pazarında denetimde bulundu. Oba Mahallesi, Karakocalı Mevkii’ndeki denetime Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile Alanya Belediye Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ile teknik personel de katıldılar. Kurbanlık hayvan satıcılarının belgelerinin kontrol edilmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Ürkmezer, amaçlarının Alanya’da yaşayanların en sağlıklı şekilde hayvanlara erişimini sağlamak olduğunu söyledi. Ürkmezer, “Kurban komisyonunda kesim yerlerini belirledik. Yine kesimle ilgili başvurular var. Şu anda gerek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü gerekse belediyemizin veteriner işleri müdürlüğü ve ilçe müftülüğümüz kesim yerleri ile ilgili çalışmaları beraber yürütüyor. Şu anda hayvan sevkleri çok yoğun. Hayvanlar yavaş yavaş Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Alanya’mıza intikal ettiriliyor. Amacımız Alanyalıların en sağlıklı, dini ve veterinerlik açısından da kurban edilebilir hayvanlara erişimin sağlamak. İnşallah bu çalışmamız Kurban Bayramı’na kadar olduğu gibi bayramın birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü gününde de devam edecek. Kesim olduğu müddetçe bütün kesim yerlerinde mutlaka veteriner ve müftülük ekiplerimiz denetim yapacak. Kesim yerlerinde hijyeni mutlaka sağlamamız gerekiyor. Bize kesim için başvuran her yeri denetliyoruz. Denetleme bayramda da kesim esnasında devam edecek. Vatandaşlarımız da buralardan hizmet alıyor. Bu aldıkları hizmetin gerçekten hak ettikleri şekilde hem dini vecibelerini karşılayacak şekilde olmasına dikkat etsinler. İzinsiz, kaçak kesim alanlarından mutlaka ve mutlaka uzak dursunlar. Böyle bir şey tespit ettiklerinde 112 vasıtasıyla mutlaka bize bildirebilirler” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde Kurban Komisyonu’nda alınan kararları uygulamaya koyduklarını söyleyen Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar da, “Şehrimize ülkemizin her yerinden büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar gelmekte. Her hayvanın kulağında küpe var. Küçükbaşlarda dijital küpeye geçtik. Büyükbaşta da yakında geçeceğiz. Bu daha kolaylık sağlayacak. Yine bizim HAYSAK sistemden Android sistemden ve ıPhone’dan vatandaşlarımız hayvanların kulak numaralarını girerek hayvanın kaç yaşında olduğunu, sağlık durumlarını, aşılarını öğrenebilir. Jandarma, emniyet ekiplerince yollarda şehrimize gelen ve çıkan hayvanları sağlıklarını ve raporlarını kontrol etmekteyiz. Yine veteriner ekiplerimiz belediye veteriner ekiplerimizle birlikte hayvan pazarlarını sürekli kontrol ediyor. Kesim günü bayram namazından sonra hem belediye veteriner hekimlerimiz hem müftülükteki görevlilerimiz kurban kesim yerlerinde olacaklar. Bunun yanında turizm kentiyiz. Şehrimize yoğun bir şekilde turist geliyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda denetimi de yapmaktayız. Tüm turistik yerlerimizi bayram süresince denetleyeceğiz. Kontrollerimizi yapacağız. Herhangi bir sıkıntı olduğunda bizlere ulaşabilirler. Covid kurallarına uymamız gerekiyor” diye konuştu. Gereken tüm hazırlıkların yapıldığını aktaran Kanlı ise, önemli olanın huzurlu, sağlıklı bir şekilde tüm halkın bayramını geçirmesi olduğunu söyledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.