DOLAR 32,5998 0.38%
EURO 34,8045 0.19%
ALTIN 2.488,370,17
BITCOIN 21173523,62%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Madımak katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiler

Alanya’da Madımak katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiler

ABONE OL
09:39 - 2 Temmuz 2021 09:39
Alanya’da Madımak katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi Başkanı İlhan Boğazkaya, Madımak katliamının sadece Alevilere karşı değil, ezilen, yok sayılan tüm toplumsal kesimlere yönelik yapılan bir katliam olduğunu söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri Madımak katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldi. Dernek binası önünde açıklama yapan üyelere Alanya’daki sendika temsilcileri ile CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de destek verdi. Üyeler adına konuşan Boğazkaya, “28 yıl önce Pir Sultan’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden 33 canımız gerici ve katil bir güruh tarafından yakılarak vahşice katledildi. Bu katliam, devlet güçlerinin göz yummaları ve ötesinde yönlendirmeleriyle, son derece planlı ve organize bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirildi. Katliamın yaşandığı gün devlet yetkilileri şeriatçı güruhun toplanmasını ve kalabalıklaşmasını saatlerce seyretti. Bu insanlık düşmanı katiller kan ve intikam sloganlarıyla katliam için harekete geçerlerken hiçbir devlet gücü onlara müdahale etmek için hamlede bulunmadı. Müdahale etmek bir yana bu katiller planlı bir şekilde teşvik edilip yönlendirildi. Katliamdan sonra bu katliamda yer alan gerici katil güruh içinden sadece çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda bu katillerin çoğu ya hiç ceza almadılar ya da küçük cezalarla kurtuldular. Haklarında dava açılan katillerin bir kısmı ise hiç bulunamadı” dedi.

“KAMUDA ZORLA AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ”

Bugün AK Parti iktidarının sadece Alevilere değil, tüm ilerici, demokrat, muhalif toplum kesimlerine karşı baskı ve sindirme politikalarını sürdürdüğünü aktaran Boğazkaya, “AK Parti iktidarı inkarcı, baskıcı ve tek tipçi anlayışla hareket etmeye devam ediyor. Bu politikalar nedeniyle birçok insanımız hayatını kaybetti. Aleviler üzerindeki bin yıllık asimilasyon ve yok etme politikaları AK Parti tarafından da hevesle devam ettiriliyor. Cemevlerimiz tanınmıyor. Alevi köylerine zorla cami yaptırılıyor. Cami olmayan köylerimize hizmet götürülmüyor. Alevi çocuklara zorla din dersi dayatılıyor. Kamuda zorla ayrımcılığa uğruyoruz. Gençlerimiz Alevi kimliklerinden dolayı işe alınmıyor. Birçok insanımız baskı ve ayrımcılıktan dolayı toplumsal yaşamda Alevi kimliğini gizlemek zorunda kalıyor. AK Parti nefret ve kin, ötekileştirici ve inkarcı söylemleri yaşamın her alanında sürdürüyor. Ama biz Aleviler, demokratlar, devrimciler, yurtseverler asla karanlığa teslim olmayacağız. 2 Temmuz 1993 Madımak katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil, ezilen, ötekileştirilen, yok sayılan tüm toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliam. O yüzden ezilen, ötekileştirilen ve yok sayılan tüm canlarımızı karanlığa karşı aydınlığı, zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü savunmak için alanlara çağırıyoruz. Gelin hep birlikte 2 Temmuz’da tekçi anlayışa, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak katliamda yitirdiğimiz canlarımızı analım. Gelin 2 Temmuz’da acılarımızı ortaklaştıralım” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.