DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0838 -0.15%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN 22767660,56%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Millet İttifakı’ndan imar çağrısı

Alanya’da Millet İttifakı’ndan imar çağrısı

ABONE OL
14:57 - 22 Ağustos 2022 14:57
Alanya’da Millet İttifakı’ndan imar çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, ilçedeki otellerin yıkılarak yerine konut yapılmasının rahatsız edici olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili meclise önerge vereceklerini söyledi. Demirci, “Alanya imar planında otel alanı olarak plan değişikliği yapalım. Bunu da oy birliği ile geçirelim” dedi.

Alanya Belediyesi 1 Mart tarihindeki meclis toplantısında ilçedeki turizm tesis alanlarının 1+1 konuta dönüştürülmemesi için oy birliği ile karar almıştı. Alanya Belediyesi’nin almış olduğu karar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde CHP ve İYİ Parti tarafından reddedilirken, Alanya’da yaşanan son gelişmeler üzerine Millet İttifakı üyeleri aksi yönde açıklama yaptı.

OASİS OTEL İLE İLGİLİ KONU TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Alanya’da geçen hafta Oasis Otel’in yıkılıp yerine konut yapılacağı haberi ile konun tekrar gündeme gelmesinin ardından CHP ve AK Partililerden farklı açıklamalar gelmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’lilerle beraber açıklama yaptılar. CHP İlçe Teşkilatı’ndaki açıklamada Karadağ ve Demirci’ye Alanya Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman, İYİ Parti İlçe Sekreteri Şefik Bahçe ile Alanya Belediyesi’nin İYİ Parti’li Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu destek verdiler.

“DOĞRU YANLIŞ HABERLER GÜNDEME GELİYOR”

Önce konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, son günlerde Alanya’da imar konusunda doğru ve yanlış birtakım haberlerin gündeme geldiğini ifade ederek, imar komisyonundaki belediye meclis üyelerinin bu konuya vakıf olduğunu söyledi.

“DOĞRUDAN BAKANLIK KARAR VEREBİLİR”

Alanya’da imar konusunda yaşanan gelişmeleri ikiye ayırmak gerektiğini dile getiren Demirci ise, bunlardan birisinin Oasis Otel ile diğerinin Alanya genelindeki otellerin yıkılarak konuta dönüştürülmesi ile ilgili olduğunu açıkladı. Demirci, “Oasis Otel’in içinde yer aldığı bölge turizm merkezi sınırları içerisinde kalıyor. Orada imarla, planlama ile ilgili tüm yetkiler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait. Ne Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ne Alanya Belediyesi’nin orada imarla ilgili bir karar alma yetkisi yok. Dolayısıyla orada otelin yıkılıp yerine konut yapılıp yapılamayacağı ile ilgili husus ne büyükşehir belediyesinin ne Alanya Belediyesi’nin kararıyla olan bir husus değil. Doğrudan bakanlığın vereceği bir karar. Bakanlık o dönemde bu kararı vermiş ve o bölgeye tercihli alan, yani turizm ya da ikinci konut, isterseniz otel yapabilirisiniz, isterseniz konut yapabilirsiniz demiş. Şu an itibarıyla oradaki otelin yıkılıp konut yapılmasına engel bir durum yok. Biz bunu engelleyebilir miyiz? En azından engellemek için bir çaba gösterebiliriz. Millet İttifakı olarak bizim önerimiz şu olacak. Bu bölge Turizm Bakanlığı yetkisinde. Cumhur İttifakı ile bir olalım. Alanya Belediyesi bir çalışma yapsın. Buradaki turizm veya ikinci konut olan plan kararını otel alanı olarak değiştirsin. Yani yıkıldığı anda sadece otel yapılabilecek. Otel alanı değiştirsin ve bunu Turizm Bakanlığı’na sunsun. Bu yetkisi var. Böyle bir değişiklik talebi var diye Alanya Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu değerlendirmeyi yapsın. Eğer Alanya Belediyesi’nin bu talebini haklı görüyorsa orayı otel alanı olarak değiştirir ve oraya hiçbir zaman konut yapılamaz. Otel dışında hiçbir şey yapılamaz. Eğer birkaç gündür yapılan açıklamalarında samimilerse ben karşı taraftan bunu bekliyorum” dedi.

“İLK MECLİSTE BELEDİYEYE ÖNERGE SUNACAĞIZ”

Alanya Belediyesi’nin ilçe merkezde yıkılan apart otellerin yerine konut yapılmasını engellemek için meclis kararı aldığını hatırlatan Demirci, “Bu konu tamamen net anlaşılmadı. İmar planlarında hangi parselde hangi fonksiyonlarda yapıların yapılacağı bellidir. İmar planında küçük sanayi alanı olarak belirlenen bir yere hiç kimse gidip konut yapamaz. İmar planında ticaret alanı olarak belirlenen bir yere hiç kimse gidip konut yapamaz. İmar planında konut alanı olarak belirlenen bir yere de hiç kimse gidip otel veya konut yapamaz. Geçmiş dönemde bir şekilde imar planında konut alanı olarak belirlenen yerlerde bundan 30 yıl önceki koşullarda plan notunda apart otellerin yapımına izin verilmiş. Şimdi de yine bir plan notuyla imar planında konut alanı olan bir yere yıkıldığı takdirde otel yapılması yönünde zorlayıcı bir hüküm getirilmek isteniyor. Bu doğrudan İmar Kanunu’na aykırı. İmar planında bir yer konut alanı ise konut yapılır. Başka bir şey yapılamaz. Bununla ilgili biz bir karar almış olsak bile gidilecek ilk yargı denemesinde yargı bunu iptal eder ve konut alanı olarak yapımına izin verir. Onun için bu işin temelini sağlam atmamız lazım. Biz ittifak olarak konut alanlarının içerisindeki otellerin yıkılıp konuta dönmesi, bizi de rahatsız ediyor. O otellerin istihdama, çevredeki esnafa katkıları var. Tabi ki dönüşsün istemiyoruz ama yöntem bu değil. Yöntem yanlış. Onun da çözümünü söyledik. Yine samimilerse bunu bekliyoruz. Bununla ilgili de ilk meclis toplantısında belediyeye bir önerge sunacağız. Diyeceğiz bu önerimizde, samimiyetlerini de test edeceğiz bu arada. Gelin bu alanları, otelleri tespit edelim. Tespit ederken sadece istihdam ve ticaret bakılması da doğru değil. Bu otellerin yarattığı çevresel bazı kirlilikler var. Görüntü, gürültü kirliliği yaratabiliyor. Çevrede oturanlar müzikle rahatsız olabiliyor. Bunları da hep birlikte değerlendirelim ve uygun gördüğümüz, kalmasını istediğimiz otelleri yine aynı Turizm Bakanlığı’na sunduğumuz gibi Alanya imar planında otel alanı olarak plan değişikliği yapalım. Yani konut alanı olan plan kararını otel alanı olarak değiştirelim. Bunu da oy birliği ile buradan geçirelim. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunalım. Eminim ki bu karar buradan oy birliği ile geçerse Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden de oy birliği ile geçecektir. O zaman otel alanı olan bir yere konut yapılamayacağı için bu otellerin yıkılması halinde sadece tek alternatifleri kalacak. Otel yapmak. Doğru yöntemi de budur zaten. Biz bu otellerin yıkılıp konuta dönmesini istemeyiz ama doğru yöntemle kesin çözümü bulalım istiyoruz. Kesin çözüm de bu alanlardaki plan kararlarının otel alanı olarak değiştirilmesi ve belediye meclislerinde de oy birliği ile geçirilmesi” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.