DOLAR 32,3928 0.18%
EURO 35,2226 0.01%
ALTIN 2.320,880,09
BITCOIN 22954022,85%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Millet İttifakı’ndan o karara sert tepki

Alanya’da Millet İttifakı’ndan o karara sert tepki

ABONE OL
10:32 - 15 Aralık 2022 10:32
Alanya’da Millet İttifakı’ndan o karara sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan tepki gösterdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak kararı verildi.

Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Bu karar tamamen siyasidir. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Sayın İmamoğlu daha önce iki defa seçimi kazanmış, ikinci seçimde farkı daha da arttırmış bir başkandır. Seçimle gelen bir belediye başkanını yine seçimle halk almalıdır. Bu kararı şiddetle protesto ediyoruz. Hak, hukuk, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Türkiye’de büyük bir çoğunluk bu kararın karşısında. Güneş balçıkla sıvanmaz, başkanımızın her zaman arkasındayız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan da kararı şiddetle pretosto ettiklerini ifade ederken, “Bu karar kabul edilemez. Bugün gördük ki; iktidarın yanlı ve taraflı, siyaset için hukuku kenara atmış mahkemeleri var ise milletin de mahkemesi millet huzurunda Saraçhane’de kuruldu. İktidar iki kez kaybettiği İstanbul’un rövanşını yargıyı adeta sopa gibi kullanarak almaya çalışıyor. Bu mahkemede yargılanan sayın Ekrem İmamoğlu değil milletin iradesi, milletin ta kendisidir. Bugün istibdat rejiminin hakimlerinin verdiği bu karar milletin vicdanında hükümsüzdür! İktidar, koltuklarını kaybetme korkusunun tecellisi ile yargı eliyle demokrasiye, seçme ve seçilme hakkına, hürriyete ve özgürlüklere darbe vurmuş, bu mahkeme kararı ile tiranlıklarını tescillemişlerdir. Artık Ekrem İmamoğlu davası İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin davasıdır. Milli Mücadele hassasiyeti ile demokrasi meselesidir. Türk Demokrasisi yeni bir sayfa açmış, tarih yazmaya başlamıştır! Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm, yaşasın hürriyet” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.