DOLAR 32,5959 0.35%
EURO 34,8154 0.2%
ALTIN 2.508,020,96
BITCOIN 21005461,76%
Antalya
20°

PARÇALI BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da miniklere çevre eğitimi mini konserle son buldu

Alanya’da miniklere çevre eğitimi mini konserle son buldu

ABONE OL
15:57 - 7 Haziran 2023 15:57
Alanya’da miniklere çevre eğitimi mini konserle son buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşen “Geri Dönüştür Geleceği Değiştir” sloganı ile gerçekleştirilen 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Sıfır Atık eğitimleri, TED Alanya Koleji Çocuk Korosu’nun verdiği konserle sona erdi. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, çocuklara aldıkları eğitimleri hayat boyu yaşamlarında uygulamaları çağrısı yaptı.

Alanya Belediyesi, geleceğin güvence altına alınması ve daha temiz bir Alanya için uğraş verdiği Sıfır Atık Projesinde gelecek nesillere sıfır atığın önemini aşılıyor. Yıl boyunca 66 okulda 2. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşan 6 bin 920 öğrenciye geri dönüşebilir atıklar ve bu atıkların geri dönüştürülmesinin çevreye verdiği katkı konusunda bilgilendirme yapıldı.

PROJENİN FİNALİNDE MİNİKLER KONSER VERDİ

Projenin finali Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda yapıldı. Programa Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İlçe Mili Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Adem Demir, Çevre Koruma Müdürü Sevda Çapa okul yönetimi ve Alanya Belediyesi Sıfır Atık eğitimcisi Melike Arslan katıldı. Kapanış programında TED Alanya Koleji Çocuk Korosu katılımcılara konser verdi.

DEMİR “ÖNEMLİ OLAN ÖĞRENDİKLERİNİZİ HAYATINIZN HER ALANINDA UYGULAMANIZ”

Daha temiz bir çevre ve bu temiz çevrenin gelecek nesillere aktarılması adına Alanya Belediyesi’nin eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, “Aldığınız bilgileri hayatınızda uygulamanızı; çöpü çöp kutusuna, geri dönüşümleri de geri dönüşüme atan ve yaşadığı çevreyi her zaman koruyan bir nesil yetişmesini istiyoruz. Yaşanabilir bir dünya için birlikte mücadele etmeliyiz.” dedi.

YILMAZ, “GERİ DÖNÜŞEBİLEN ATIKLA ÇÖPÜN NE OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

Yıl boyunca verimli bir sıfır atık eğitimin gerçekleştiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise konuşmasında öğrencilerden aldıkları teorik eğitimleri ev, okul ve yaşadıkları sosyal çevrede uygulamalarını ve diğer aile bireylerine örnek olmalarını istedi. Program sonunda öğrenciler kitap ve tohumlu kalem hediye edildi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.