DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘ALANYA’DA PAZARLAR BAYRAM ÖNCESİ DE KURULMALI’

‘ALANYA’DA PAZARLAR BAYRAM ÖNCESİ DE KURULMALI’

ABONE OL
10:40 - 6 Mayıs 2021 10:40
‘ALANYA’DA PAZARLAR BAYRAM ÖNCESİ DE KURULMALI’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tam kapanma döneminde ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu sebebiyle ortaya çıkan talebin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından semt pazarlarına yönelik yayınlanan genelge hal esnafını memnun etti, Genelgenin ilk gününde Alanya halinde önceki günlere göre satışı için bekleyen araçlar yerine halde aldığı ürünü Anadolu’ya sevk eden kamyonlar vardı. Bu durum halci mutlu etse de bayram öncede bir gün daha pazarların açık olması gerektiği görüşü savunuldu.

Pazaryerlerinin Cumartesi günleri açık olacağına dair dün gece alınan karar üreticiden tüketiciye kadar tüm kesimleri memnun etti. Kararın ardından Alanya Hali’nde dün ve önceki gün yaşanan belirsiz bekleyiş bugün alım satım hareketliliğini sağladı. Hal komisyoncuları durağan bekleyişin sona ermesinden dolayı memnun.

Türkiye Halciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya, “Bu zorlu süreçte  bizleri anlayan, ilgili bakanlıklarımız ve federasyon başkanımız Yüksel Tavşan’a da teşekkür ederim. Ayrıca bizim sesimizi duyuran siz basına da teşekkür ederim. Haftada bir gün açılmasının az da olsa faydası oldu. Ayın 15’inde cumartesi günü ki kurulacak olan pazarın hiçbir faydası olmayacağını, bunun ayın 12’sine yani Çarşamba gününe  alınması çok isabetli olacaktır. 15 Mayıs’taki kurulacak olan pazarın kimseye faydası ve getirisi olmayacak. Bayramın 1.2.ve 3. gününde Türkiye genelinde tüm haller kapalı. Pazarcılar Bu ürünü nereden, nasıl temin edecek? Bunun bize faydası olmayacağını tekrar belirtiyorum. İlgililerden talebimiz çarşamba günü de pazar yerlerin açılmasını istiyoruz. Kararın ardından fiyatlarda çok büyük bir değişiklik yok sayılır ama ürünlerimiz satılır oldu. Bu da bizi az da olsa tatmin ediyor en azından elimizde kalmıyor. Elimizde kalmasındaki maddi sıkıntı değil manevi yönden çok büyük bir sıkıntıya, strese düşmüştük. Bu bizi biraz rahatlattı” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.