DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9780 -0.3%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 22779251,15%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Polonyalı turist 10 saatte kurtarıldı

Alanya’da Polonyalı turist 10 saatte kurtarıldı

ABONE OL
10:10 - 2 Mayıs 2023 10:10
Alanya’da Polonyalı turist 10 saatte kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yamaç paraşütü yapan Polonyalı turist dün kuvvetli rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybederek kayalıklara düşmüştü. Talihsiz turist 10 saatlik çalışmanın ardından karaya çıkarıldı.

Olay, saat dün 17.00 sıralarında Alanya Kalesi yakınlarındaki kayalık alanında meydana geldi. Rus turist olarak duyurulan ancak sonra Polonya vatandaşı 40 yaşındaki Pablo Wilks olduğu tespit edilen turist, Yassıtepe mevkiinden yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Polonyalı turist bir süre sonra Alanya Kalesi çevresinde havadayken rüzgarın etkisiyle kontrolünü kayalık alana düştü. Burada yaralanan turist acı içerisinde bağırarak yardım istedi. Kalede geziye çıkan vatandaşların durumu fark etmesinin ardından durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile İHH Alanya Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler ulaştıkları ve hayatta olduğu belirlenen Pablo Wilks’e ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Bölgeden çıkarmak için kurtarma çalışması başlatılan Wilks’in sarp kayalık alandan hava yolu ile çıkarılmasına karar verildi. Destek için Antalya’dan gelen bir helikopter, kuvvetli rüzgar nedeniyle yaralının bulunduğu uçurumun kenarına yaklaşamayınca müdahale edemeden geri döndü.

Ekipler hava yoluyla alınamayan Pablo Wilks’i deniz üzerinden karaya çıkarmak için sedyeye bağlayarak halat yardımı ile uçurumdan indirmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kayalıkların kıyısına getirilen Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinin acil müdahale botuna halat ve makara sistemiyle taşınan Wilks karaya çıkarılmasının ardından ambulansa bindirilerek hastanede tedavi altına alındı. Vücudunun birçok yerinde kırıklar tespit edilen Polonyalı turistin hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.