DOLAR 32,3482 0.29%
EURO 35,1415 0%
ALTIN 2.307,151,31
BITCOIN 22854122,57%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Ramazan boyunca her güne farklı etkinlik

Alanya’da Ramazan boyunca her güne farklı etkinlik

ABONE OL
15:43 - 31 Mart 2022 15:43
Alanya’da Ramazan boyunca her güne farklı etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak Ramazan Ayı’na hazır olduklarını, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında sosyal yardımları en üst seviyeye çıkardıklarını belirtti.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ramazan Ayı’na hazır olduklarını söyledi. Başkan Yücel; “2 Nisan Cumartesi günü tutacağımız ilk oruçla 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i idrak edeceğiz. Tüm Alanyalı hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum. Ramazan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Vatandaşlarımızın huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

4 BİN 500 AİLEYE RAMAZAN GIDA PAKETİ YARDIMI

“Alanya Belediyesi olarak Ramazan Ayı’nda sosyal yardımlarımızı en üst seviyeye çıkartıyoruz.” vurgusunu yapan Başkan Yücel; “Her yıl Ramazan ayında yaptığımız gibi bu hafta itibariyle ihtiyaç sahibi 4 bin 500 aileye gıda paketlerimizi ulaştırdık. Ramazan boyunca da yardımlarımız devam edecek.” dedi.

EŞGİLİK İFTAR ÇADIRI AÇILIYOR

Pandemi nedeniyle 2 yıldır Ramazan Ayı’nda vatandaşların sağlığı için toplu faaliyetleri yapamadıklarını belirten Başkan Yücel; “Bu yıl yine iftar çadırlarımız vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek. Alanya merkezde Eşgilik Düğün Salonu’nda Ramazan boyunca iftar çadırımız açık olacak.” dedi.

EVLERE İFTAR YEMEĞİ GİDECEK

Bu yıl yine evlerinden çıkamayan, hasta, engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların evlerine iftar yemeklerini ulaştıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Önceki yıllardan tespit ettiğimiz ve devamlı bu hizmeti verdiğimiz vatandaşlarımızın dışında gerçekten ihtiyaç sahibi ve evinden çıkamayacak durumda hasta ve yaşlı olan bakıma muhtaç vatandaşlarımız 444 82 07 numaralı telefondan belediyemize ulaşarak evlerine iftar yemeği hizmetimizden faydalanabilirler” dedi.

RAMAZAN MEYDANI DOLU DOLU OLACAK

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yine Pandemi nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan Ramazan Meydanı etkinliklerinin belediye binası yanındaki alanda 1 ay boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini müjdeleyen Başkan Yücel; “On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Alanya Belediyesi olarak iftar çadırları ve Ramazan Şenliği Etkinlikleri ile Alanya halkına dolu dolu bir ramazan ayı sunacağız. “ dedi.

RAMAZAN MEYDANI’NDA HER GÜNE FARKLI ETKİNLİK

Başkan Yücel, “Her gün ailecek izlenebilecek 7’den 70 herkese hitap eden Karagöz Hacivat Gölge Oyunları, Meddah Anlatıları, Kukla Performansları, Masallar, Orta Oyunları, Müzik ve Şiir Dinletileri; sihirbazların, tahta bacakların olduğu farklı dallarda sahne gösterileri ile renklendirilecek olan Alanya Belediyesi Ramazan Şenliği etkinliklerinde misafirler, Pamuk Şekeri, Osmanlı Macunu, Ramazan Şerbeti, Lokum Türk Kahvesi, Lokma Tatlısı gibi geleneksel tatlar ile karşılanacak. Ayrıca şenlik alanında kurulan stantlarda seramik, çini işleri, kaligrafi sanatı, el oyması kabak işleri gibi geleneksel el sanatlarını icra eden sanatçılar sanatseverler ile buluşacak.” dedi.

BEDİRHAN GÖKÇE VE DURSUN ALİ ERZİNCANLI GELİYOR

Her hafta ünlü isimlerin misafir edileceği Ramazan Meydanı’nda Bedirhan Gökçe ile Müzik ve Şiir Dinletisi, Dursun Ali Erzincanlı ile şiir, naat ve kum sanatının icra edildiği Şehrin Sultanları programı, sesleri ve enstrümanları ile gönüllere taht kurmuş TRT’nin sevilen ses sanatçıları Abdurrahman Tarıkçı, Uğur Önür, Umut Sülünoğlu sahne alacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.