DOLAR 32,5215 -0.09%
EURO 34,7994 -0.2%
ALTIN 2.419,40-0,42
BITCOIN 21571890,16%
Antalya
23°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da sabah namazı buluşması sürüyor

Alanya’da sabah namazı buluşması sürüyor

ABONE OL
11:32 - 21 Ekim 2022 11:32
Alanya’da sabah namazı buluşması sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da düzenlenen sabah namazı buluşmasına Müftü İhsan İlhan ve ALİMDER üyelerinin yanında ALKÜ’lü gençler ve vatandaşlar da katıldı.

Alanya Müftülüğü ve Alanya İmam Hatipliler Derneği iş birliğiyle kış ayları boyunca her hafta cuma günü farklı bir camide düzenlenen geleneksel sabah namazı buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda Alış Camii, Develiler Camii, Tosmur Camii ve Alaaddinoğlu Camii’nin ardından son olarak Oba Mahallesi, Fatma Zehra Köroğlu Camii’nde sabah namazı buluşması düzenlendi. Programa Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, ALİMDER yönetimi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) öğrenim gören çok sayıda genç ve vatandaş katıldı. Program kapsamında sabah namazından önce Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından sohbet irad edildi. Cemaatle sabah namazı kılınıp tesbihat yapılmasının ardından ise her hafta düzenli bir şekilde okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı. Program katılımcılara kahvaltı ikramıyla sona erdi.

“BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMAMIZI SAĞLIYOR”

Geleneksel sabah namazı buluşmaları hakkında bilgiler veren Alanya Müftüsü İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: “Alanya Müftülüğü ve Alanya İmam Hatipliler Derneği ile birlikte düzenlemiş olduğumuz geleneksel sabah buluşmalarımızda dinimizin iki ana kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in hadis-i şeriflerini okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmek için gayret sarf ediyoruz. Cemaatimizle birlikte sabah namazını idrak ediyor, tesbihatımızı yapıyoruz. Ardından okunan hatm-i şeriflerin duasını yapıyoruz. Programımızın akabinde cami cemaatiyle birlikte kahvaltımızı yapıyoruz. Gayemiz İslamiyet’i, Kur’an-ı Kerim’i, Peygamberimiz’in sünnetini en güzel bir şekilde anlamak, anlatmak ve yaşamak. Cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak ve Alanya genelinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla programlarımızın farklı camilerimizde düzenlenmesine özen gösteriyoruz. Bu tür programlar birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı sağlıyor. Bu vesileyle tüm halkımızı kış ayları boyunca devam edecek olan geleneksel sabah namazı buluşmalarımıza davet ediyorum.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.