Tüm yurtta vaka sayısı hızla artan grip salgını Alanya’yı da es geçmedi. Hastaneler dolup taşıyor. Salgında yeni belirtiler ortaya çıktı.
Grip salgını tüm yurtta etkili oluyor. Vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Alanya’da da vaka sayılarında ciddi oranda artış söz konusu. 39 dereceye kadar çıkan ateş, şiddetli kas ağrıları ve geçmeyen öksürük gibi belirtilerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Uzmanlar yeni semptomların ortaya çıktığını söyledi.
Bu yıl Influenza A’nın bu yıl en sık görüldüğünü söyleyen uzmanlar, geçtiğimiz yıllara göre daha uzun sürdüğünü belirtti. Değişen belirti olarak da öksürüğün çok geç geçtiğini ifade edildi. Bu sebeple hasta olan vatandaşların vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına gitmelerinin önemli olduğunun altı çizildi.
Son aylarda ise kulak enfeksiyonunun da görüldüğünün altı çizildi. Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar gidebildiği belirtildi. Çok nadir de olsa bile yüz sinir felci vakaları da görüldüğü söylendi.
Salgından korunmak için ortak alanlarda maske kullanımı ve iyi beslenmeye dikkat etmeleri belirtildi.
ASAYİŞ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025MANŞET
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025EKONOMİ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025