DOLAR 32,5838 0.09%
EURO 35,0294 0.44%
ALTIN 2.421,68-0,04
BITCOIN 2095894-4,00%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA SİNEK SORUNU VAR MI?

ALANYA’DA SİNEK SORUNU VAR MI?

ABONE OL
22:14 - 16 Haziran 2020 22:14
ALANYA’DA SİNEK SORUNU VAR MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’nin CHP’li üyesi, Şehir Plancısı Erkan Demirci, Alanya’da yoğun karasinek ve sivrisinek olduğu iddialarına açıklık getirdi. Demirci, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Büyükşehir Yasası’nın garipliğidir ki, sivrisinek, karasinek, yakarca gibi sineklerle mücadele Büyükşehir görev alanına girerken, aks inek, halk arasında mucuk olarak bilinen küçük sinekler ve diğer bitkisel sineklerle mücadele görev ve yetkisi Alanya Belediyesi’ndedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vektörel mücadelede kullandığı personel sayısı, araç ve ekipman sayısı geçen yıla oranla ciddi seviyede artmıştır. Ekipler merkez mahalleler ve eski beldelerde düzenli olarak 10 günde bir, kırsal mahallelerimizde ortalama 40 günde bir ilaçlama faaliyeti yürütmektedir.
Çok kısa bir süre içerisinde yapılacak personel takviyesiyle köylerimizdeki ilaçlama periyodunun 20 güne düşürülmesi amaçlanmaktadır. Ekiplerimizin karşılaştıkları en büyük sorun bodrum katları su dolu olan binalardır. Özel mülkiyete konu bodrumlara ekiplerin girmesi mümkün olmadığından ancak dışarıdan müdahale edilebilmekte, sineklerin üremesinin önüne geçmek mümkün olamamaktadır. Yapılan vektörel mücadele çalışmaları kapsamında bazı yerler düzenli olarak ilaçlanmakta, ayrıca Haziran-Ekim ayları arasında akşamları araçlarla Okurcalar’dan Yeşilöz’e kadar düzenli olarak ilaçlama yapılmaktadır.
İLAÇLANAN ALANLAR
  • Kanalizasyon Hatları
  • Yağmur drenaj hatları
  • Fosseptik çukurları (Kanalizasyon hattı olmayan bölgelerde)
  • Bina altı sular ( Alanya da bir çok binanın sığınağında su bulunmaktadır)
  • Binaların atık su rögarları
  • Turistik amaçlı havuzlar, süs havuzları ve tarımsal havuzlar (Havuzlara sivrisinek larvası ile beslenen balıklar bırakılarak tarım ürünlerinin kimyasallardan etkilenmemesi amaçlanmaktadır.)
  • Gölet ve bataklıklar
  • Sulama kanalları ve civarı
  • Sarnıçlar ve Açık kuyular (içme suyu olarak kullanılmayan)
  • Kayalıklar, adacıklar ve deniz kenarındaki mağaralar
  • İçi su dolu kap kacak kova vb.
  • Ömrünü tamamlamış lastikler
  • Tüm arıtma tesisleri ve terfi merkezleri
  • Katı atık Depolama tesisi (çöplük)
  • Mahallelerde bulunan çöp kutuları
  • Dereler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri yukarıda ifade ettiğim şekilde sıcak yaz günlerinde ellerinde kilolarca ağırlıktaki araçlarla bizler için ter dökmekte, emek vermektedir. Ne kadar mücadele edilirse edilsin sineğin tükenmesi mümkün değildir. Bilhassa tarım yoğun kırsal mahallelerde yapılacak ilaçlamaların hepimizin evine giren tarımsal ürünleri de zehirlediği unutulmamalıdır. Buna rağmen sineğin azaltılması mümkün olup, görev sadece belediyelerin değildir. Hepimize görev düşmektedir.
Alanya merkez mahallelerde sivrisinek açısından en büyük sorun bir çok bina sığınağının su ile dolu olmasıdır. Bina yönetimleri bu suları ya tamamen kurutmalı yada hiçbir şekilde kurutulamıyorsa sürekli olarak tahliye etmeleri gerekmektedir.
Hiçbir nedenle ağzı açık vaziyette su depolanmamalı su ihtiva eden her şeyin ağzı kapatılmalıdır.
Bina çatısında çalışmayan gün ısıları mevcut ise ya aktif hale getirilmeli yada içerisinde su ihtiva etmeyecek şekilde tamamen iptal edilmelidir.
Yüzme havuzu bulunan siteler ve turizm tesisleri havuzlarını aktif halde tutmalı eğer bir süre kullanılmayacak ise içerisindeki suyu boşaltmaları gerekmektedir.
Kırsal mahallelerimizde ise en çok gözlenen ve sürekli sivrisinek üremesine neden olan fosseptik çukuru taşkınlarıdır. Ev sahipleri bu konuda önlemlerini almalıdır.
Kırsal mahallelerde hayvancılık yapan vatandaşlarımız hayvanların gübrelerini kontrollü bir şekilde depolamalı ve mutlaka üzerini bir örtü malzemesi ile kapatmalıdır.
Bina çevreleri temiz tutulmalı, depolarda düzensiz gıda depolanmamalıdır.
Çöp konteynerlerine çöpler mutlaka poşetlenerek ağzı kapalı bir şekilde bırakılmalıdır.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.