DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.324,930,24
BITCOIN 22931261,89%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da site sorunlarına son

Alanya’da site sorunlarına son

ABONE OL
11:40 - 11 Mayıs 2023 11:40
Alanya’da site sorunlarına son
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da birçok sitede yaşanan sorunlar için ‘site yönetmeliği’ ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapılacak değişikliği maddeler halinde açıkladı. Bundan sonra her isteyen site yöneticisi olamayacak. Ayrıca güvenlik görevlisi zorunluğu da geliyor.

Son yıllarda sitelerde yaşayanların sayısı artıyor. Daha güvenli olması ve sosyal imkanların bulunması siteleri vatandaşlar için cazip hale getiriyor. Ancak Alanya dahil olmak üzere büyükşehirlerde sitelerin aidat ödemelerinin yüksek olması dezavantajları arasında yer alıyor. Kira ve satılık ev fiyatlarındaki artış ile birlikte site aidatlarına yapılan zamlar da gündeme geldi. Bazı lüks sitelerde asgari ücret üzerinde aidat ödemeleri talep edilir hale geldi. Sitelerde ise hem oturanlar hem de yönetim kadrosu arasında yaşanan sorunlar da arttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı siteler ile ilgili harekete geçiyor.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bir; site yönetimlerimizin bizden yüzde 18 KDV’nin oluşturduğu yükle alakalı bir talepleri olmuştu. Biz bu konuda durum tespiti yapan ve çözüm önerilerini hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz. İnşallah elimizi taşın altına koyarak bu sorunun çözümüne katkı sunacağız. İki; tesisleşmenin büyük bir hızla devam ettiği şu günlerde site ve tesis yöneticilerimizin de hizmet kalitelerinin artırılması kaçınılmazdır. Bu anlamda yeterliliği; teoride ve pratikte ölçerek asgari standartları belirleyecek ve bunu düzenleyecek bir ‘denetleyici’ birimin kurulması için en kısa sürede çalışmalara başlayacağız.

STANDART GETİRİLECEK

Üç; herkes dilediği gibi site veya tesis yöneticisi olamayacak. Bu işi seven, kendisini adayan insanlarla yolumuza devam edeceğiz. Mesleki standartları sizlerle belirleyerek tıpkı müteahhitlik belgesinde olduğu gibi belirli standartları sağlayan yetkin isimlere bu hakkı tanıyacak düzenlemeyi hayata geçireceğiz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK

Dört; geçtiğimiz sene İçişleri Bakanlığımız ile başladığımız bir çalışmamız var. 300-400’den fazla nüfus sayısı olan sitelere sizlerin talepleriyle birlikte güvenlik görevlisi zorunluluğu getirme konusunda çalışmalarımızda artık son aşamaya geldik. TBMM yasama dönemi kapandığı için yasalaşma süreci gerçekleşmedi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakımızın kazanacağı zaferden sonra 28. dönemde bütün bu sözlerimizi TBMM uhdesinde milletvekillerimizin, Cumhur İttifakımızın desteğiyle yasal güvenceye kavuşturacağız’’ diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.