DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BITCOIN 21171904,60%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA SPOR TURİZMİ GELİŞİYOR

ALANYA’DA SPOR TURİZMİ GELİŞİYOR

ABONE OL
17:27 - 26 Aralık 2020 17:27
ALANYA’DA SPOR TURİZMİ GELİŞİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Güçlü Turizm İşletmecilik ve Ticaret anonim şirketine ait Sunpark Hotels, yönetim kurulu başkan yardımcısı, Mithat Gücüoğlu ve Alanya Sunpark Hotels Grubu Genel Koordinatörü, Ekrem Curnal’ın da katılımıyla  ”Spor dostu otel” konseptiyle,  Milli atletlerimiz;  Esra Nur Gökçek ve Gültiğin Er ‘e olimpiyatlara hazırlık süreçlerinde konaklama sponsor oldular. 26-12-2020 Kleopatra sahilinden Canlı yayın ile gerçekleşen imza töreni, Türkiye ve Dünya’dan birçok Spor sever tarafından izlendi.

Alanya’nın turizm alanındaki potansiyelinin, yılın 12 ayına yayılabilmesi açısından önemli bir değere sahip olan spor turizminin, ”Spor dostu hotel ” konsepti ile önemli bir ivme kazanması planlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mithat Gücüoğlu, özellikle bu bölgede faaliyet gösteren otellerin spor dostu oteli tesislerine dönüştürmek isteyen turizmciler için müşteri ve hedef pazar kitleyi etkileyecek olan aksiyonlar yapılması turizmin yılın 12 ayına yayılmasında önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Otellerin yabancı ve yerli sporculara hizmet verebilmeleri için uluslararası standartlara uygun olanaklar oluşturarak bölgeye daha çok sporcunun çekilebileceğini ifade eden Gücüoğlu , “ Tesislerimizde Sporcuların altyapı hizmetlerini üstlenecek teknik alt yapıların oluşması için çeşitli yatırımlar yaptık, Spora ve sporcuya vermiş olduğumuz destekler ile spor turizminin Alanya’da ivme kazanması için çalışmalar sürdürmeye devam edeceğiz. ”Spor Dostu otel” konsepti için çok yakın bir süreçte bu konuyla alakalı eğitimler ve projelere de imza atarak bölgede var olan ve sadece yılın belirli zamanlarında faaliyet gösteren otellerin artık yılın 12 ayında bölge ekonomisine katkıda bulunması yönünde bilgilendirmeler ve çalışmalar yapacağız.” dedi.

Canlı yayında ”Spor dostu otel” sürecini anlatan Ekrem Curnal , “ Sunpark Hotels grubu , Alanya’da  33 yıldır otelcilik sektöründe yer almakta .Yönetim kurulu olarak , Gücüoğlu ailesi Alanya da bulunan otellerimizi ‘’ sporcu dostu otel ‘’ olma yolunda ilerlemek ve bunu sürdürülebilir kılmak İçin bir girişim yapma kararı almıştır. Bununla ilgili olarak ta, bugün burada milli triatlet lerimiz, Esra nur Gökçek ve Gültigin Er ile konaklama sponsorluğu imzalamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kendi alanlarında öncü ve popüler sporcularımızın , 2021 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatları yolunda Kamplarını Alanya’da ,Sunpark otellerinde ,geçirmeleri bölgemizin ulusal ve uluslararası spor camiasında tanıtımı açısından , çok önemli ve memnuniyet vericidir. Esra Nur Türkiye’nin olimpiyatlara gidecek ilk atleti olma şansı çok yüksek ve bu atletin Alanya’da kamp yapıyor olması çok önemli . Gültigin aynı şekilde çok hızlı yükselen bir değer ve o da 2024 Paris olimpiyatlarında inşallah ”Alanya” sloganı atacak.

Güzel Alanya’mızın spor ve sporcu dostu bir kimliği zaten eskiden beri vardı ki, 30 yıl önce Türkiye’de ilk uluslararası triathlon Alanya’mızda düzenlenmişti. 1992 yılında Eurosport kanalında bir haftada 3 kez yayınlanmıştı. Belediye, Alanya yatırımcıları ve halk çok destek vermişlerdi. Abdurrahman Açıkalın abimizin o dönemde triathlon a destekleri çok olmuştu ve hala katkıları devam etmektedir. Yine Beach Volley, sokak hentbolu, hokey, plaj futbolu gibi organizasyonlar uluslararası düzeyde düzenlenmiştir. Bir kısmı halen devam etmektedir. Bu gibi organizasyonların 12 ay turizm yapmak isteyen biz Alanya turizmcileri, esnafı ve halkı için önemi çok açıktır. Alanya ile aynı enlemlerde olan Mayorka, Lanzarotta gibi bölgeler spor Turizmi sayesinde 12 ay turizm yapabilmekte, ülke ve bölgenin ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadırlar.

Sunpark otelleri olarak biz de spor dostu otel konsepti girişimimizde, Alanya’nın iklimsel ve coğrafi avantajlarını, yaptığımız yatırımlarla kombine ettik. Sunpark hotel grubu bünyesinde bulunan Cooks Club ve Sunprime Alanya Beach otellerimiz birer dünya markalarıdır. Dünyaca bilinen travelife sürdürülebilirlik programına da dahil olmuş birkaç seçkin otelden biridir ve bu “spor dostu otel” konseptiyle de çok uyuşmaktadır. Yunanistan, İspanya, Tayland, Mısır, Bulgaristan ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde çok iyi bilinen bu konseptler, spor gruplarına da ayrıcalıklı hizmetler verirler. Sunpark hotel grubumuzda, denize sıfır konumda olan, Cooks Club otelimiz, Türkiye’de bulunan tek Cooks Club’tır.

Yaz kış açık olan bu konsept otellerimizde, sporculara sağlananlar; geniş, fonksiyonel hijyenik odalar, kişi başına düşen açık ve kapalı alanlarda mesafeli konumlanabilme imkanı ile rahatlatıcı ve dinlendirici bir tasarım bulunmaktadır. Günün yorgunluğunu canlı DJ performansları ve trend müzikleri dinleme imkanları da yeni nesil sporcuları cezbetmektedir. Fitness ve gym tasarımları İskandinav SATS danışmanlarınca dizayn edilmiştir. Profesyonel fitness ve yoga eğitmenleri bireysel ve gruplara özel dersler vermektedir ve ekipmanları buna göre temin edilmiştir.

Açık ve ısıtmalı kapalı havuzları, wellness, sauna, hamam ve masaj odaları sporcuların ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Stres odası, DJ disco, sanal gerçeklik odalarında kendilerine özel ‘me time’ yapabilme imkanı vardır.

Sporculara özel, diyet, sağlıklı ve performans arttırıcı menüler tecrübeli mutfak ekibi tarafından hazırlanmaktadır ve Alanya’mızın doğal lezzetleri buna imkan sağlamaktadır. Meyve sebze özellikle muz, avokado, turunçgiller tam da sporcuların favorileri arasındadır.

Sunpark otellerimizin Alanya’nın merkezinde oluşu, olimpik havuza, kapalı spor salonlarına, tenis kortlarına yürüme mesafesinde oluşu tarihi ve doğal güzelliklere ve rotalara yakınlığı çok önemli avantajlarıdır.

Sporculara özel, avantajlı konaklama paketleri, yerli ve yabancı kulüpler tarafından tercih edilmektedir. Saygı duyulası emeklerle,

‘HER ZAMAN ZAFERE KADAR’

‘Çaba harcayan tüm spor camiasını Sunpark otellerinde ağırlamaktan onur duyarız” diyerek, Kendilerinden desteklerini hiç esirgemeyen Alanya Belediyesi, Alanya Belediyespor müdürlüğü, ilçe spor müdürlüğü ve triatlon federasyon başkanlığı ve ekiplerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sporcuların tanıtımına geçildi. Esra Nur Gökçek 7 yaşında yüzme ve jimnastik branşları ile spor hayatına başlayıp, Profesyonel spor kariyerine 15 yaşında Fenerbahçe spor Kulübüne transfer olarak gerçekleşti. Fenerbahçe’de yüzme alanında göstermiş olduğu başarılar ve çeşitli şampiyonluklar sonucunda milli takıma seçildi. 18 yaşında Triathlon’a başlayan Esra Nur Gökçek, İlk yılında gençler Türkiye şampiyonu olarak Triatlon Milli takımına girdi ve ikinci yılında elitler kategorisinde dünya sıralamasında en iyi Türk elit sporcu oldu.

Devamındaki yıllarda Dünya Kupalarında yarışarak Türkiye’ye ilk olimpik puanları kazandırdı. Katılmış olduğu birçok Afrika, Avrupa ve Asya kupalarında çeşitli podyum başarıları elde etti. Yurtdışında yarışmalara katıldıkça tecrübe kazandı ve devamlı kendisini geliştirdi. Şu anda Milli olimpiyat komitesinin de desteğini alıp 2021 olimpiyatlarına hazırlanan Esra Dünya sıralamasında 114. Sırasında. Hiç pes etmeyen, hep daha iyiyi hedefleyen bir Sporcu olan Gökçek, 2021 sezonu Hedefleri içerisinde Dünya sıralamasında ilk 80’e girerek 2024 olimpiyatların’ da Türkiye’ye yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemektedir.

GÜLTİĞİN ER

7 yaşında hiperaktivite ve dikkat bozukluğu teşhisi ile doktorların tavsiyesi ile spora yönlendirildi. Spor hayatına Yüzme branşı ile başlayan Gültiğin Er, uzun mesafe yüzme yarışlarında çeşitli Türkiye dereceleri elde etti. 2014 yılında Triatlon branşı ile tanışan Er katıldığı birçok yurt içi ve yurtdışı yarışlarına göstermiş olduğu başarı ve dereceleri sayesinde 2015 sezonundan itibaren de Türkiye Triatlon Milli Takıma seçilmiştir.

Tecrübeleri ve birikimleri doğrultusunda 2016 – 2017 -2018 ve 2020 sezonlarında Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir. Bunun yanı sıra 2016 Avrupa gençler kupasında 4. olmuş ve Afrika ve Avrupa kupalarında dünya sıralaması puanları kazanmıştır. Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2019 Balkan Şampiyonasında Balkan Şampiyonu olarak ülkemizi gururlandıran Er, 2024 olimpiyatların’ da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemektedir.

Program sponsorluk belgelerinin imzalanması ile son buldu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.