DOLAR 32,3185 0.2%
EURO 35,1225 -0.03%
ALTIN 2.294,650,77
BITCOIN 23048032,07%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da su tasarrufuna dikkat çekildi

Alanya’da su tasarrufuna dikkat çekildi

ABONE OL
17:03 - 21 Mart 2023 17:03
Alanya’da su tasarrufuna dikkat çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’ne dikkat çekmek, suyu dikkatli ve tasarruflu kullanmak, ev ekonomisine katkıda bulunmak ve “Yeşil Kent Alanya” olgusunun yaygınlaştırılması amacıyla Su Tasarruf Aparatı Perlatör dağıttı.
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün çevrenin korunması çalışmalarından biri olan Su Tasarrufu farkındalık çalışması etkinliği gerçekleştirildi. 22 Mart Dünya Su Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Alanya Belediyesi Kapalı Salı Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, vatandaşlara Perlatör dağıttı.

ÇAPA: “YÜZDE 60’A KADAR SU TASARRUFU SAĞLIYOR”

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, yaptığı açıklamada etkinlikte binlerce Perlatör dağıttıklarını belirterek su tasarrufuna destek olduklarını belirtti. Çapa; “Dünya Su Günü etkinliği olarak bir organizasyon gerçekleştirdik. Su kaynaklarındaki azalma, Dünya’daki suya olan ihtiyacın artması, kıtlık, iklim değişikliği gibi pek çok çevresel etkinin en başında gelen su hayati önem taşıyan bir madde. Bu nedenle bugün burada su tasarruf cihazı olan Perlatör cihazı dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın hanelerinde kullandıkları çeşmelere takabilecekleri bu cihazla %60’a kadar su tasarrufu yapmalarını sağlıyoruz. Bu farkındalık tanıtım çalışmamız aynı zamanda da su tüketiminin evlerde ne kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu gösteriyor.” dedi.

YENİ PROJE START ALDI: ATIK YAĞLAR TOPLANACAK

Su tasarrufu için yapılan etkinlik kapsamında ayrıca atık yağların toplanılması ile ilgili projenin de detayları vatandaşlara anlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çapa; “Aynı zamanda su kirliliğine sebep olan bitkisel atık yağlarla ilgili yeni bir proje başlattık. Muhtarlık ofisleri ve belediye hizmet noktalarımızı atık yağ toplama noktaları haline getirdik. Evlerinizde biriktirdiğiniz bitkisel atık yağları, muhtarlık ofisleri ve belediye hizmet noktalarımıza bırakabilirsiniz. Böylece su kaynaklarının korunması, yeraltı su kaynaklarının kirlenmesinin azaltılması ve bitkisel atık yağlarda biyodizel üretilerek ekonomiye ve çevreye çok büyük bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yıllardır süren bu çalışmamızda şu an muhtarlarımızdan büyük destek alıyoruz. Bu tür bilinçlendirme etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Perlatör dağıtımından yararlanan vatandaşlar, su tasarrufuna dikkat çeken etkinlikten memnuniyet duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.