DOLAR 32,5957 0.36%
EURO 34,8837 0.41%
ALTIN 2.501,180,69
BITCOIN 21012341,38%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA TURİZM ÇALIŞANI GENCİN İSYANI

ALANYA’DA TURİZM ÇALIŞANI GENCİN İSYANI

ABONE OL
08:39 - 11 Ekim 2020 08:39
ALANYA’DA TURİZM ÇALIŞANI GENCİN İSYANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Pandemi süreci nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan turizm sektöründe çalışan bir genç, bu sezon görev aldığı otelde yaşananlara isyan etti. Kutay Media A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay’a ulaşarak isyanını anlatan M. Aslan isimli genç, sesinin yetkililere duyurulmasını istedi.

M. Aslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Lütfen bu mesajımı okuyun ve dikkate alın. Bir canın bedeli bir maske kadar ucuz olmamalı. Şahitlerim ve delillerim var. Gerisi size kalmış. Ben M. Arslan. Bundan 2 ay önce Alanya’da A. P. Otel’de çalışmaya başladım. Ağustos’un 4’ünde işe girmeme rağmen Ağustos’un 22’sinde sigortamı başlattılar. Ve bana devletin, otel yüzde 30 dolana kadar sigortasız çalıştırmaya müsaade ettiğini söylediler. Bu süreç boyunca asgari ücretle günde 12 saat çalıştırıldım. Ve günde sadece 1 adet maske hakkı veriyorlardı. İkincisi ise muhasebe müdürü A.’nın emriyle yasaklanmıştı. Personelin ailelerinin ve toplumun sağlığını tehlikeye attılar. İş sağlığı ve güvenliğini ise sadece denetlemeciler geldikleri zaman önemsediler. Sağlığımızı bile önemsemiyorlar. Bir personelin canı sadece bir maske kadar kıymetli. Kaldığımız lojmanda buzdolabı, kıyafet dolabı ya da soğutucu bir sistem yoktu, sağlıksız bir ortamdı. Restoran şefimiz ise bize her gün mobbing ve psikolojik şiddet uyguluyordu. ‘Çalışmak istemeyen çıksın, dışarıda eleman bol’ diyordu. Her gün yaptığımız işi tekrar tekrar söylüyor, en ufak bir olayı bile abartıyordu. Ekim’in 6’sında otelden fazla mesai paraları talep ettim. Muhasebe müdürünün tavrı ise ‘İşi hemen bırak git’ demek oldu. İşten çıkarmak yasak olmasına rağmen kovuldum. Ben de mecburen sözleşmenin feshini isteyen bir dilekçeyle işten ayrıldım. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti anayasasından, hukuktan üstün görüyorlar. Hakkımı aradım ama A. P. Otel’in müdürleri ve şefi hakkımı vermediler. ‘Otelin avukatları var, bir şey yapamazsın’ dediler. Ben elimden geleni yapıyorum, sadece hakkımı arıyorum. Bizi insan yerine koymayan bir sistem var. Benim elimden ancak bu gelir. Yaptıklarının bedelini ödesinler lütfen. Ben kendi memleketimde İnsan gibi yaşamak istiyorum. Allah’a emanet olun.”

Turizm çalışanı mağdur M. Aslan’ın şikayetini ve elindeki belgeleri Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’ye teslim eden Alper Kutay, “ALTİD yönetiminden en kısa sürede yanıt bekliyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.