DOLAR 32,3854 0.2%
EURO 35,1054 -0.03%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 2283915-0,41%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA VATANDAŞ TARIMA YÖNELDİ

ALANYA’DA VATANDAŞ TARIMA YÖNELDİ

ABONE OL
14:06 - 11 Haziran 2020 14:06
ALANYA’DA VATANDAŞ TARIMA YÖNELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar korona virüs sürecinde müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rüzgar, bu 3 aylık süreçte tarım ve orman müdürlüklerinin ne kadar önemli bir göreve sahip olduğunun anlaşıldığını söyledi.

 

Rüzgar açıklamasında şu konulara değindi: “Yaklaşık 3 aylık Covid-19 sürecinde tarımın, hayvancılığın, gıda arzının ve güvenilirliğinin ne kadar büyük hayati öneme haiz olduğu görülmüştür. Bakanlığımız politikaları doğrultusunda müdürlüğümüz Covid-19 sürecinde tüm birim ve çalışanları ile seferber olmuş, mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 gıda arzı ve güvenirliliği için hem bitkisel üretimin hem hayvansal üretimin aksamadan devamlılığını sağlamış, tüm bu süreç boyunca üreticilerimizin yanında olmuş, tarlasında, serasında, bahçesinde, ahırında, ağılında, arılığında üretimin her alanında ve aşamasında çiftçimizin sorun yaşamamasını sağlamış, en ufak bir sorunda anında müdahale ederek çözüm sağlanmış, tüketicilerimizin hem gıda arzı ve hem de gıda güvenilirliği konuların da sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde süreci geçirmeleri için süreç boyunca denetim ve kontrollerimiz aralıksız devam etmiştir. Hayvanlarımızın sağlığı ve koruyucu hekimlik noktasında aşılamalar ve sağlık taramaları aralıksız devam etmiştir. Üretici ve çiftçilerimizin tarlasına, bahçesine, serasına, ahırına, ağılına, arılığına bitkisel ve hayvansal üretimin devamlılığı için gerekli tedbirleri alarak gitmeleri sağlanmış, gerekli ve her türlü teknik ve lojistik destek sağlanmıştır. Ziraat odamız, tüm oda başkanlarımız, muhtarlarımız, veteriner hekim kliniklerimiz, bitki koruma, gübre, fidan bayilerimizle kısacası tüm sektör paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışılmış, her türlü bilgi akışı sağlanmış, sorunlara yerinde ve zamanında müdahale edilmiş, süreç sorunsuz bir şekilde geçirilmiştir. Tüketicilerimizin gıda güvenilirliği ile şikayet ve taleplerine anında müdahale edilmiştir. Müdürlüğümüzün fiziksel yapısı ve çalışanlarımız noktasında covid-19 ile ilgili her türlü tedbirler alınmış, gerek müdürlüğümüze gelen vatandaşlarımız gerekse üretim alanına gittiğimiz Vatandaşlarımızın da her türlü tedbir almaları sağlanmıştır. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ noktasında Covid-19 sürecinde bitkisel ve hayvansal üretimimiz, gıda arzımız ve gıda güvenilirliğimiz aralıksız devam etmiştir ve aralıksız devam edecektir. Tüm bu süreç boyunca özveri ile görevlerini yapan tüm mesai arkadaşlarıma ve koordineli bir şekilde temasta olduğumuz tüm sektör paydaşlarımıza çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

 

“ALANYA’DA ÖRTÜ ALTINA TALEP ARTTI”

 

Bu süreçte yeni gelişmeler de oldu tabi ki, insanlar tanıma yöneldi. İnsanlarımız şu anda bu süreç boyunca gerek sosyal medyadan, gerek diğer iletişim kanallarından ve kurumumuza da gelerek tarım yapmak istediklerini üretim yapmak istediklerini bildirdiler. En çok da örtü altı muz, avokado ve tropikal meyveler biliyorsunuz Alanyamızda ciddi bir boyutta. Aynı zamanda koyun ve keçi üretimine en çok bu talep oldu. Biz tabi bütün çiftçilerimize ve yeni çiftçilerimize gerekli teknik desteği sağlıyoruz ve sağlamakdayız. Bu üretime yeni katılan insanlarımıza tüm destekleri, projeleri, kırsal kalkınma programlarımızı anlatıyoruz. Bütün bu süreç boyunca bakanlığımız tarafından verilen tarımsal destekler oldu. Hiçbir üreticimiz mağdur edilmedi. Ciddi boyutlarda ödemeler yapıldı.

 

“EKİLMEDİK ALAN KALMAYACAK”

 

Bakanlığımız bu süreçte yeni çalışmalar da yapıyor. Artık Türkiye’de ve tabi Alanyamızda da boş arazi yani ekilmemiş arazi kalmama noktasında bakanlığımızın yeni bir politikası var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Atıl arazilerimiz ekilmeye devam ediyor. Biz de Alanyamızda bu arazileri tespit etmeye çalışıyoruz. Boş arazi kalmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.