DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20912900,94%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da yağlı direk yarışı heyecanı yaşanacak

Alanya’da yağlı direk yarışı heyecanı yaşanacak

ABONE OL
12:57 - 30 Haziran 2022 12:57
Alanya’da yağlı direk yarışı heyecanı yaşanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu dolayısıyla milli bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli etkinliklere sahne olacak. Yağlı direk yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96’ncı yıl kutlama etkinlikleri Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi ve Liman Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 1 Temmuz Cuma günü saat 18.30’da Alanya İskele Limanı’nda başlayacak. Ardından Kızılkule önünde bir resim sergisi gerçekleştirilecek. Deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılacak. Ardından su sporları gösterisi ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Tekne geçişlerinden sonra da yağlı direk yarışması düzenlenecek.
Red Bull sponsorluğunda gerçekleştirilen yağlı direk yarışları her yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne olacak. Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş 12 metrelik gres yağıyla yağlanmış kütüğün ucundaki Türk bayrağını almaya çalıştığı Red Bull Yağlı Direk, 1 Temmuz gününde Alanya ile aynı anda Trabzon (Faroz Limanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) de gerçekleştirilecek. Organizasyonda her noktada Türk bayrağını ilk alabilen kişiler birinci olacak.
İlk kez 2021 yılında Red Bull Yağlı Direk adıyla Trabzon ve Alanya’da adrenalin ve tutkuyu bir araya getiren organizasyona yüzlerce kişi katılmıştı. Faroz Limanı’nda gerçekleşen Trabzon ayağında kazanan Yunus Emre Kul olurken, İskele Meydanı’ndaki Alanya ayağında Mehmet Şanlı mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. Ayrıca Trabzon’da en havalı düşüşü yaparak jüriyi etkileyen Kamuran Erdoğan birinciliği alırken, Alanya’da aynı kategorinin kazananı Ali Çelik olmuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.