DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2268902-1,63%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar bilgilendirildi

Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar bilgilendirildi

ABONE OL
14:43 - 6 Nisan 2022 14:43
Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar bilgilendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Yabancı Dernek Başkanları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü İle Alanya İlçe Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılara ve Polonya, Litvanya, İsveç, Ukrayna Danimarka, Almanya, Rusya, İran yabancı dernek başkanlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve yerleşik yabancıların katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer “Değerli katılımcılar hepinizi selamlıyorum. Bugün burada Antalya İl Göç Müdürlüğü tarafından Alanya’da yaşayan siz değerli yerleşik yabancılara yönelik bilgilendirme toplantısı için bulunuyoruz. Alanya’mız her geçen gün hem yerli hem yabancı sayısıyla nüfusu artan bir şehrimiz. Şehrimiz birçok kültür ve medeniyetin birlikte yaşadığı huzurlu bir kent. Vatandaşlarımızın yerlisiyle yabancısıyla birlik ve dayanışma içerisinde yaşamaları bizleri mutlu ediyor. Şehrimizin huzurlu ve güvenli olmasında siz değerli yerleşik yabancıların da katkısı çok büyük. Bizler de Kaymakamlık olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Alanya’mızın huzurlu ve güvenli bir kent olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda başta Alanya Belediyesi olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından söz alan Başkan Yücel ise konuşmasında “Alanya’mız sadece turistik anlamda değil tarih anlamında, şehrimizde bulunan 2 üniversite ile eğitim anlamında, spor anlamında ve birçok alanda ön plana çıktığı için Türkiye’nin en fazla göç alan ve yerleşik yabancıların yaşadığı bir şehirdir. Birçok kültür ve medeniyetin bir arada barış içerisinde yaşadığı bir şehrin belediye başkanı olmaktan çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından İkamet izni, Oturma izni ve Çalışma izni konularında yabancı dernek başkanları ve yerleşik yabancılara bilgilendirmeler yapıldı ve toplantı katılımcıların bu konularda merak ettiği soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.