DOLAR 39,5696 0.13%
EURO 45,5149 0.3%
ALTIN 4.267,37-0,31
BITCOIN 4144565-0.09811%
Antalya
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da yasak başlıyor: CİDDİ CEZALAR VAR

Alanya’da yasak başlıyor: CİDDİ CEZALAR VAR

ABONE OL
19:29 - 5 Mayıs 2025 19:29
Alanya’da yasak başlıyor: CİDDİ CEZALAR VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Mayıs’tan itibaren inşaat faaliyetlerine ara verilecek, kurallara uymayanlara yaptırım uygulanacak.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Alanya ve çevresinde inşaat faaliyetlerine geçici yasak geliyor. 15 Mayıs – 15 Ekim tarihleri arasında, bölgedeki turizm dengesini bozmamak adına birçok inşaat çalışması durdurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla, yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan bölgelerde gürültü, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan inşaatlara geçici olarak izin verilmeyecek. Uygulama yalnızca Alanya’da değil, Antalya’nın diğer turistik ilçelerinde de geçerli olacak.

Yasak kapsamında özellikle hafriyat çalışmaları, beton dökümü gibi ses ve çevre kirliliği oluşturan faaliyetler hedef alınıyor. Ağır nakliyat araçlarının çalıştığı büyük ölçekli şantiyeler de uygulama dışında kalamayacak.

Kararın uygulanması ve denetimi, il valilikleri ile belediyeler tarafından yapılacak. Denetimler sonucunda kurallara uymayanlara idari yaptırımların uygulanması bekleniyor. Amaç, hem turistlerin huzurunu sağlamak hem de bölgedeki turizm gelirlerini korumak.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP