DOLAR 32,5713 0.01%
EURO 34,9228 0.09%
ALTIN 2.427,76-0,08
BITCOIN 2172467-0,38%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da yaz mevsimi öncesi önemli uyarı!

Alanya’da yaz mevsimi öncesi önemli uyarı!

ABONE OL
11:08 - 3 Haziran 2022 11:08
Alanya’da yaz mevsimi öncesi önemli uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yaz mevsiminde çıkabilecek orman yangınları öncesi kurum müdürleri ile bir araya gelen Kaymakam Ürkmezer, geçen yıl ilçedeki orman yangınlarında 5 bin 900 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Ürkmezer, yaşanabilecek afetlerde koordineli hareket ederek çalışılması gerektiğini ifade etti.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer başkanlığında gerçekleştirildi. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ürkmezer, Kaymakam Refiki Ramazan Kıyak, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda Orman İşletme Müdür Vekili Engin Atlı tarafından Ürkmezer ve katılımcılara Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanları, ilçede meydana gelen yangınlar, ormanların durumları, geçtiğimiz yıl Güzelbağ’da meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanlar, yangın öncesi alınabilecek tedbirler ve yangın sonrası yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme ve sunum yapıldı.

“5 BİN 900 HEKTAR ORMAN ALANI ZARAR GÖRDÜ”

Ardından katılımcılara konuşan Kaymakam Ürkmezer, geçen sene meydana gelen orman yangınlarında ilçede 5 bin 900 hektar orman alanının zarar gördüğünü söyledi. Ürkmezer, “Gerçekleşen orman yangınlarında çok şükür herhangi bir can kaybı yaşamadık. İlçemizde meydana gelen yangında orman teşkilatımız, itfaiye teşkilatımız, Alanya Belediyesi, emniyet, jandarma, tüm kurumlar ve özellikle vatandaşlarımızın destekleriyle cansiparane bir şekilde birlik olduk. Doğal afetlerde, deprem, orman yangınları gibi durumlarda bilinçli ve koordineli hareket ederek çalışılması gerekiyor. Bu anlamda da gereken koordine ve iletişimi sağlayarak meydana gelen ya da gelecek olan herhangi bir afeti en az zararla atlatmak için düzenli hareket etmeliyiz. Gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı Ürkmezer ve katılımcıların ilçedeki oluşabilecek yangın durumlarında yapılabilecek çalışmalar, alınabilecek tedbirlerle ilgili görüş ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.