DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BITCOIN 22834881,06%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu vatandaş Müslüman oldu

Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu vatandaş Müslüman oldu

ABONE OL
10:32 - 15 Mart 2022 10:32
Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu vatandaş Müslüman oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu Vladislav Chernıavskıı, Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğü’ne başvuran Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı için Alanya Müftülüğü’nde “İhtida Merasimi” düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam Dini’nin temel esasları hakkında Vladislav Chernıavskıı’ya özlü bilgiler verildi.
Müftü İlhan konuşmasında; “Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz” dedi.
İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın konuşmasının ardından Vladislav Chernıavskıı kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İsmini değiştirmek istediğini de belirten Vladislav Chernıavskıı yeni isminin “Yusuf” olmasını talep etti ve kayıtlara “Yusuf” olarak geçti. İhtida merasimi İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. Müftü İlhan, İslamiyet’i seçen Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Rusça Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.